Én vagyok az egyetlen aki szerint az angol egy szánalmasan primitív és súlyos nyelvtani hiányosságokban bővelkedő nyelv?
Logikáltan? Valami nem csak egyféleképpen lehet logikus. Mondjuk így: az angol bizonyos esetekben más logikát követ, mint a magyar.
Nem kifejező: ezt azok szokták mondani, akiknek nem elég nagy az adott nyelvi szókincse.
Semmi ragozás: cserébe ott a kötelezően kirakandó névmás. Most őszintén: nem tök mindegy, hogy az ige vége vagy eleje tér el, pl. futOK, futSZ, futUNK vagy I run, YOU run, WE run? Mindkettő teljesen egyértelműen fejezi ki ugyanazt -- csak másképp. Legfeljebb más fajta nyelvi játékokra ad lehetőséget.
Egyébként ők hasonlóan vélekedhetnének a magyarról is, hiszen hogy le kell "butulniuk" a magyarhoz, amikor annak annyira szegényes a kifejezésmódja, hogy még a he/she/it sincs megkülönböztetve, de még csak folyamatos szemléletmód sincs. Hogy lehet egyáltalán bármit is kifejezni magyarul? Ráadásul azt, hogy five apples, úgy mondják, öt alma, holott logikusan öt almák lennének, mert ha öt van belőle, akkor nem lehet egy alma. Szörnyű! Micsoda egy primitív, súlyos nyelvtani hiányosságokban bővelkedő nyelv ez a magyar!
Látod? Semmi értelme ítélkezni, mert az könnyen visszájára fordulhat.
Ja, te vagy az egyetlen. Szerintem pedig egy csodálatos nyelv, gyönyőrűen hangzik, mint a zene, érdekes, logikus, szórakoztató, hasznos, érthető, kifejező és mindent szeretek benne, imádom a nyelvet, az angolokat, a kultúrájukat és mindent.
Te vagy a primitív és éretlen aki nem tudod elviselni, hogy a földön olyan dolgok is vannak amik nem tetszenek neked. De ettől még ezek a dolgok nem lesznek rosszabbak vagy kevesebb értékűek. Neked sem jogod nincs így beszélni róluk, sem eldönteni, hogy megfelelőek-e.
Én is ismerek olyan nyelvet ami nem tetszik, sőt rondának tartom és mondhatni "utálom", de ezt megtartom magamnak, és nem foglalkozok vele.
Négyes
Ragadj ki találomra egy angol mondatot és azt elemezd, fordítsd le szószerint magyarra.Szánalmasan primitív és hiányos mondatot fogsz kapni.Valóban messze vagyok még a perfekt angoltól de folyékonyan már beszélem és bármiről eltudok beszélgetni éppen ezért merem állítani azt amit állítottam.Egyébként szomorú, hogy ennyire leszóljátok a saját anyanyelveteket és ezeket a tömeggyilkos senkiháziakat csodáljátok a béna nyelvükkel együtt.
Kedves kérdező!
Te szidod az angolok/amerikaiak agresszivitását, akinek minden mondatából fröcsög a gyűlölet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!