Miért van az, hogy bizonyos emberek az angol nyelvet primitívnek tartják, de éppen ők azok, akik ezt a "primitív" nyelvet abszolút nem beszélik vagy csak kicsit?
Nos, én iskolában soha, de soha nem tanultam angolt, nem éltem nyelvterületen, de felszedtem annyi tudást az idők folyamán netről, dalszövegekből, stb. hogy értési szinten akár felsőfokú nyelvvizsgám lehetne (angol szakos férjem állítja ezt, én elhiszem neki). Beszélni alig tudok, ezért egy éve középfokú nyelvvizsga-felkészítő kurzusra járok, ahol szétunom magam, és a dolgozataim tanulás nélkül is ötösre sikerülnek. Ezek után nem bírom elhinni, hogy az angol nem primitív nyelv. Elismerem viszont, hogy az angolnak is megvannak a maga nehézségei, pl. a kifejezések, amikkel az ember inkább felsőfokon találkozik. Elismerem, hogy kifejezések terén nem vagyok túl erős, de ha ráfeküdnék erre a témára is, akkor nem nagyon hiszem, hogy gondot okozna.
A fentebb már említett, a nyelvet anyanyelvi szinten beszélő angol szakos férjem is Cartoon Networkről és a számítógépről tanult meg angolul még azelőtt, hogy a gimiben elkezdte volna tanulni (heti két órában, húha, de magas óraszám...).
Az ő morfológiatanára kezdte úgy az előadást,hogy "igen, ez egy morfológia-óra, aminek az lenne a célja, hogy áttekintsük az angol nyelvtan nem létező morfológiai nehézségeit. Remélem, az itt megszerzett tudást kamatoztatják majd, mikor elkezdenek tanulni egy rendes nyelvtannal rendelkező nyelvet". És ezt egy olyan ember mondja, aki egész életét az angol nyelvnek szentelte. :)
Ez nem előítélet vagy lenézés,hanem vegytiszta írigység!
Az angol "A" világnyelv,sokan beszélik,megértik és szeretik - persze,hogy útálni kell...
Na ez a hozzáállás a primitív!
a magyar köznyelvben a primitív lealacsonyító kifejezés, ezért jobb lenne más szót használni helyette,de sztem pont emiatt használják mégis sokan,mert van egy ilyen pejoratív tartalma, és ettől azt hiszik,hogy most ők feljebb állnak,mert nekik az primitív.
El lehet egyébként gondolkodni,ha szerintük primitív,akkor miért van az,hogy a magyarok beszélik a legkevesebben a környékbeli országok közül az angolt,de bármilyen nyelvet is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!