Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Csak én gondolkodom olyanon,...

Csak én gondolkodom olyanon, hogy az egész világon be kéne vezetni az angol nyelvet? Szerintem mindenkinek megkönnyítené az életét.

Figyelt kérdés
Mi a véleményetek erről?

2013. máj. 29. 20:56
1 2 3 4
 31/34 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy még néhány magyar se tudja rendesen a magyart
2013. jún. 10. 07:30
 32/34 anonim ***** válasza:
100%

Sok magyar tényleg nem tud magyarul rendesen...de akkor miből gondolod, hogy az angolt megtudnák tanulni anyanyelvi szinten?

Még mindig nem értem, hogy miért lenne könnyebb és jobb...

Kérdező (nem bántásból), olvass egy kis magyar irodalmat...aztán rájössz, hogy milyen nyelvet is szeretnél te lecserélni...

2013. jún. 12. 11:15
 33/34 A kérdező kommentje:
A magyart beszélik kb. tízmillióan. Az angolt pedig több milliárd ember beszéli. Most akkor miért nem kéne lecserélni?
2013. jún. 12. 14:45
 34/34 anonim ***** válasza:

Szerintem ez egy összetettebb dolog kérdező, mint ahogy gondolod. Egy nyelv egy nemzet sajátja, része. Talán még jobban, mint maga a kultúrája, hagyományai, szokásai. És ha egy nemzetet megfosztasz a nyelvétől, kicsit olyan, mintha leigáznád, elpusztítanád, megsemmisítenéd. Legalábbis hasonló. Ha mindenhol egy nyelvet beszélnének, gyakorlatilag egy nemzet lenne, ahova mindenki tartozik, de valójában senki sem igazán. Pedig mindenkinek tartoznia kell valahová. Az a tény, hogy magyarnak születtem, azt jelenti, hogy ide tartozom, a magyarság egy darabka belőlem, amire büszke lehetek és ami biztonságérzetet is ad. Segít megérteni, hogy kicsoda, micsoda vagyok. Ha ezt valaki elvenné tőlem, úgy érezném, hogy kitéptek valamit a szívemből, ami az enyém és ami összeköt azzal 10 millió(plusz külföldön élő honfitársaimmal) másik magyarral.

Attól mert az angolt sokkal többen beszélik, nem jelenti azt, hogy a többit meg kéne semmisíteni. Mert az a "pár" ember, akinek nem angol az anyanyelve, annak nagyon is számít és fontos az a nyelv. Mondhatod, hogy a hagyományokat ápolnád, de e nyelvet nem. Csakhogy ez a kettő összetartozik, egyik nem megy a másik nélkül. Ez az "egész világ egy nemzet legyen" ötlet(már több helyen is hallottam) meg csak elsőre hangzik jól...

Annyi mindenre lehetünk büszkék, hogy össze sem lehet számolni...például a nem régi olimpiai eredményeink, de csak kiragadtam egy példát.

Ráadásul a magyar nyelv az egyik(ha nem a legjobban) legkifejezőbb nyelv, hihetetlen hosszú múlttal, ugyanis egy ősi nyelvről van szó.

Itt egy videó arról, hogy történelem során hogyan vélekedtek a magyar nyelvről:

http://www.youtube.com/watch?v=f1rtNwDdFU0

(remélem, hogy jó a link)

Azzal egyetértek, hogy angolul tudni kell. Mert kell egy közös nyelv, hogy szót értsek a külföldiekkel is. Azzal is egyetértek, hogy mindenkinek el kéne jutnia a középfokig, de efölött megkövetelni nem szabad. Ha valaki felsőfokon vagy anyanyelvi szinten szeretné tanulni, tegyen úgy, szíve joga.

Legyél te is büszke arra, hogy magyar vagy, hogy beszéled ezt a rendkívül bonyolult, gyönyörű, ősi nyelvet és legyél büszke mindenre, amit eddig elértünk(és elfogunk érni).

Akikre épp most nagyon büszke lehetsz:

http://www.youtube.com/watch?v=x1r9qNVqSrk

Ha rád nem igaz, ne vedd magadra...olyan szomorú, hogy sokszor külföldön jobban elismerik a magyarok teljesítményét, mint a saját hazájukban(lásd pl. ez a kis csapat, meg egy csomó magyar találmány, amit anno megvettek). Te ne tartozz azok közé, akik utálják a saját hazájukat(ismétlem, ha ez nem igaz rád, akkor ne vedd magadra, ez sokaknak szól), légy büszke rá!! :)

2013. jún. 13. 16:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!