Csak én gondolkodom olyanon, hogy az egész világon be kéne vezetni az angol nyelvet? Szerintem mindenkinek megkönnyítené az életét.
Igazad van kérdező, és akkor újra bevezethetnénk, hogy a szülők választják ki a házastársadat, sokkal egyszerűbb lenne az élet, sőt a pályaválasztási nyűgöket is el lehetne hagyni és mindenki a szülei foglalkozását követné kötelezően, mint a régi szép időkben.
Csak tudnám miért akarják ezek a tizenöt évesek olyan lelkesen szabályozni mások életét..
Ilyen vélemények után az új világrend létrehozóinak nem lesz nehéz véghezvinni a terveiket.
Különben meg idővel be fogják vezetni az angolt közös nyelvként, ha megnézel egy uniós ülést akkor ott csak angolul beszélnek a hozzászólok, tehát valamilyen szinten már az angol a közös nyelv. Néhány generáció alatt pedig az átlagemberek is rábírhatók az angol nyelv használatára. Ha mást nem valamilyen szankciókkal: pl. nem kapsz kenyeret ha nem angolul kéred. Vagy ellehetetlenítéssel: a hivatalokban bevezetik az angol nyelvet és aki nem beszél angolul nem tud elintézni egy sima igazolvány megújítást. Szép új világ, "örömmel" látom, hogy sokan asszisztálnának a létrejöttéhez.
11: "De minden sokkal könnyebb lenne, nem értem, hogy mit lázadnának."
A francia azt fogja mondani, hogy akkor tanuljanak mások franciául. Neki ez így jó, a szüleinek is jó volt, a gyerekeinek is. Spanyol dettó. Minek tanuljon angolul? Az ő országukban lehet síelni, tengerparton fürdeni, stb, ki se kell mozdulni az országból ha nem akar, nyaralni sem.
Hülyeség az egész és kivitelezhetetlen.
Hadd beszéljek már magyarul Magyarországon...
Egyrészt az anyanyelvem, ezzel tudom magam a legjobban kifejezni, másrészt meg gyönyörű, a kultúránk része. Büszke vagyok rá, hogy ennyire kifejező és gyönyörű nyelvünk van. Nem értem miért kéne angolul beszélni mindenkinek mindenhol...az angol amúgy világnyelv, tanítják is, számon is kérik, hogy tudjad, megtanuljad(pl.: diplománál kell nyelvvizsga, meg a legtöbb álláshoz is). Ha kimész külföldre angolul kell beszélned. Ez így rendben is van, egyetértek vele, kell egy nyelv, amit mindenki nagyjából tud, hogy az emberek megértsék egymást, akárhol vannak. De a saját hazámban nehogy már angolul kelljen kérnem a kenyeret a boltban....
Mellesleg szerintem nagyon ronda nyelv, de ez csak az én véleményem.
"Oké, hogy ő nem mozdul ki, de mások mennek oda. "
Mondhatják azt (elvégre a spanyolt is többszáz millióan beszélik), hogy aki odamegy letelepedni az tanulja meg a nyelvet... Ha meg csak 1-2 hétig nyaral, akkor a szükséges pár szót valahogy megoldják ("kérek egy kávét").
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!