Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Csak én gondolkodom olyanon,...

Csak én gondolkodom olyanon, hogy az egész világon be kéne vezetni az angol nyelvet? Szerintem mindenkinek megkönnyítené az életét.

Figyelt kérdés
Mi a véleményetek erről?

2013. máj. 29. 20:56
1 2 3 4
 11/34 A kérdező kommentje:
De minden sokkal könnyebb lenne, nem értem, hogy mit lázadnának. Én megtanulnék bármit, ha kötelező lenne.
2013. máj. 30. 06:26
 12/34 hollófernyiges ***** válasza:
78%

Igazad van kérdező, és akkor újra bevezethetnénk, hogy a szülők választják ki a házastársadat, sokkal egyszerűbb lenne az élet, sőt a pályaválasztási nyűgöket is el lehetne hagyni és mindenki a szülei foglalkozását követné kötelezően, mint a régi szép időkben.

Csak tudnám miért akarják ezek a tizenöt évesek olyan lelkesen szabályozni mások életét..

2013. máj. 30. 07:50
 13/34 anonim ***** válasza:

Ilyen vélemények után az új világrend létrehozóinak nem lesz nehéz véghezvinni a terveiket.

Különben meg idővel be fogják vezetni az angolt közös nyelvként, ha megnézel egy uniós ülést akkor ott csak angolul beszélnek a hozzászólok, tehát valamilyen szinten már az angol a közös nyelv. Néhány generáció alatt pedig az átlagemberek is rábírhatók az angol nyelv használatára. Ha mást nem valamilyen szankciókkal: pl. nem kapsz kenyeret ha nem angolul kéred. Vagy ellehetetlenítéssel: a hivatalokban bevezetik az angol nyelvet és aki nem beszél angolul nem tud elintézni egy sima igazolvány megújítást. Szép új világ, "örömmel" látom, hogy sokan asszisztálnának a létrejöttéhez.

2013. máj. 30. 09:44
 14/34 A kérdező kommentje:
Az eleje lehet nehéz lenne, de 1-2 év és mindenkinek könnyebb lenne. És az embereknek bejelentenék 10 évvel előtte, hogy legyen idő megtanulni.Nem halna bele senki.
2013. máj. 30. 14:16
 15/34 anonim ***** válasza:

11: "De minden sokkal könnyebb lenne, nem értem, hogy mit lázadnának."

A francia azt fogja mondani, hogy akkor tanuljanak mások franciául. Neki ez így jó, a szüleinek is jó volt, a gyerekeinek is. Spanyol dettó. Minek tanuljon angolul? Az ő országukban lehet síelni, tengerparton fürdeni, stb, ki se kell mozdulni az országból ha nem akar, nyaralni sem.

Hülyeség az egész és kivitelezhetetlen.

2013. máj. 30. 15:16
 16/34 anonim ***** válasza:
100%

Hadd beszéljek már magyarul Magyarországon...

Egyrészt az anyanyelvem, ezzel tudom magam a legjobban kifejezni, másrészt meg gyönyörű, a kultúránk része. Büszke vagyok rá, hogy ennyire kifejező és gyönyörű nyelvünk van. Nem értem miért kéne angolul beszélni mindenkinek mindenhol...az angol amúgy világnyelv, tanítják is, számon is kérik, hogy tudjad, megtanuljad(pl.: diplománál kell nyelvvizsga, meg a legtöbb álláshoz is). Ha kimész külföldre angolul kell beszélned. Ez így rendben is van, egyetértek vele, kell egy nyelv, amit mindenki nagyjából tud, hogy az emberek megértsék egymást, akárhol vannak. De a saját hazámban nehogy már angolul kelljen kérnem a kenyeret a boltban....

Mellesleg szerintem nagyon ronda nyelv, de ez csak az én véleményem.

2013. máj. 30. 15:32
 17/34 A kérdező kommentje:
Mert lenne hülyeség? Oké, hogy ő nem mozdul ki, de mások mennek oda. Az érettségi alapkövetelményeként mindenkinek kéne tudni felsőfokon az angolt (vagy mást, nekem mindegy csak példának hoztam.
2013. máj. 30. 15:34
 18/34 anonim ***** válasza:
100%

"Oké, hogy ő nem mozdul ki, de mások mennek oda. "

Mondhatják azt (elvégre a spanyolt is többszáz millióan beszélik), hogy aki odamegy letelepedni az tanulja meg a nyelvet... Ha meg csak 1-2 hétig nyaral, akkor a szükséges pár szót valahogy megoldják ("kérek egy kávét").

2013. máj. 30. 15:37
 19/34 anonim ***** válasza:
100%
Nem értelek kérdező...most akkor azt szeretnéd, ha minden országban angolul beszélnének egymással az emberek(Tehát senki nem használná az anyanyelvét, nem adná tovább, egyedül csak az angol nyelv létezne)? Vagy azt, hogy mindenki tudjon angolul is normálisan kommunikálni? Mert a kettő nagyon nem ugyanaz...
2013. máj. 30. 15:42
 20/34 anonim ***** válasza:
Ha az érettségihez követelmény lenne a felsőfokú angol, akkor a legtöbben nem tudnának leérettségizni. És akkor nem beszéltünk a beszédfogyatékosokról és a siketekről.
2013. máj. 30. 18:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!