Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Csak én gondolkodom olyanon,...

Csak én gondolkodom olyanon, hogy az egész világon be kéne vezetni az angol nyelvet? Szerintem mindenkinek megkönnyítené az életét.

Figyelt kérdés
Mi a véleményetek erről?

2013. máj. 29. 20:56
1 2 3 4
 21/34 A kérdező kommentje:
Igen, az lenne a legjobb, ha csak egy nyelv létezne. Nem feltétlen az angol, jöhet bármi. De az egész világ életét leegyszerűsítené. A kultúrával kapcsolatban pedig minden nemzet az egységes nyelv bevezetésétől foglalkozna, az irodalom is. Lehet megszűnik néhány régi könyv,mert nincs fordítása, de ennyi áldozatot mindenkinek el kell viselni.
2013. máj. 30. 20:19
 22/34 anonim ***** válasza:
100%

Nem lenne minden sokkal könnyebb, ha felsőfokon kellene megtanulnod. Csak az angol anyanyelvűeknek lenne minden könnyebb, mert nekik nem kellene feláldozniuk a délutánjaikat vagy a szombatjukat éveken át azért, hogy letehessék a felsőfokú angol nyelvvizsgát. Nem tartozol-e véletlenül közéjük?

Az eszperantó nyelvet talán még az iskolában meg lehetne tanítani legalább középfokon, amit a gyakorlatban sokkal gyorsabban lehetne felsőfokra vinni. De sokaknak van ellenérzése vele szemben, és mivel nyelvi tehetetlenség is létezik, ezért nem beszél ma mindenki az anyanyelve mellett egy világnyelvet.

2013. máj. 31. 20:34
 23/34 anonim ***** válasza:
22%

Abszolút támogatom! Az angol egy mélységesen egyszerű, logikus nyelv, fejleszthetó szókinccsel. A fejlett országokban élők zöme eleve anyanyelvként beszéli, angol nyelvterületre költözött, vagy megtanulta. A sikeres kommunikáció érdekében mindig a nagyobbhoz kell alkalmazkodni, semmi bajom a többi nyelvel, de ha egyszer az angolt beszélik többen akkor angolt kell tanulni.

Első ütembem kötelezőve tenném az angol nyelv tanítását az általános iskola 1. osztályától, minden iskolában, évi záróvizsgákkal. Támogatnám az angol tanárnak készülőket az egyetemeken/főiskolákon.

10-15 év múlva elkezdődhetne a régebbi generációk képzése is. Munkahelyenként kötelezővé tenném az angol nyelvi kurzusok megszervezését (állami támogatással), de magántanártól/nyelviskolától kapott igazolással ezen nem lenne kötelező a részvétel.

5-10 éven belül már bevezetném a hivatalokban kötelezően az angol nyelv használatát így Magyarország hivatalos nyelve az angol ÉS a magyar lenne. Nyelveket eltörölni bűn lenne, de ez nem jelenti azt, hogy nem lehetünk hatékonyak.

2013. máj. 31. 21:10
 24/34 ettro ***** válasza:

Még középiskolás koromban én is gondolkoztam ezen. De később elvetettem. Sajnos kulturális összeomláshoz vezetne. Temérdek kultúra megszűnne létezni. Vagy elzüllene.

És hiába logikus és sok esetben egyszerű a nyelv, bizonyos esetekben elég primitív. Néhány más nyelvhez képest.

Az viszont érthető, hogy mindenki ezt tanulja mert ezt beszélik a legtöbben, tehát ez a logikus. Egy közvetítő nyelv. Erre tökéletes.

2013. máj. 31. 21:15
 25/34 anonim ***** válasza:
0%

Az angol jelenleg a legbővebb szókinccsel rendelkező nyelv. A latintól elhódította a tudomány nyelve címet.

Kezdőknek könnyű, a tudománynak kellően frappáns és tömör.

Irodalmi nyelvnek lehetne valami mást... esetleg magyar?

Ja hogy Új világ rend? Az nem ezen fog múlni...

2013. máj. 31. 22:42
 26/34 anonim ***** válasza:
Isten ments! Szerintem a latint kellene visszaállítani.
2013. jún. 1. 02:11
 27/34 hollófernyiges ***** válasza:
100%

"Első ütembem kötelezőve tenném az angol nyelv tanítását az általános iskola 1. osztályától, minden iskolában, évi záróvizsgákkal."

Tudod én kárpátaljai magyar iskolába jártam, ott pont ugyanez volt a helyzet az orosszal (és enyhébb verzióban Magyarországon is az átkosban). Ennek ellenére középiskola végére az osztályból kb 2-3 ember lett volna képes egy gyenge alapfokú vizsga letételére, épp azért mert nyomatták és kötelező volt, de a környezetedben nem használtad és nem is érdekelt.

Btw, felsőfokúm van angolból, mert szükségem volt rá és megtanultam, saját, belső motivációból és nem kényszerből.

2013. jún. 1. 07:45
 28/34 anonim ***** válasza:
Az orosz mérföldekkel nehezebb és bonyolultabb nyelv mint az angol. Akinek van internete otthon és szeretné érdemben használni, nagyon is jól fog jönni az angol.
2013. jún. 1. 13:25
 29/34 anonim ***** válasza:

27: Egyetértek. Ami kötelező, az mindig ellenálláshoz vezet. Én is tanultam 8 évig, érettségi után 5 évvel már bemutatkozni sem tudtam, most meg azt se tudnám megkérdezni, hogy hogy vagy.

Ha az angol hasznos, akkor úgyis fogják tanulni.

2013. jún. 1. 13:35
 30/34 anonim válasza:

Szerintem hatalmas fejlődés lenne a világ számára, ha mindenki egy közös nyelvet beszélne. De ez a nyelv nem lehet az angol... Az angol nyelv túl egyszerű és alkalmatlan a teljes kifejezéshez.

Beszélek angolul és németül és egy kicsit oroszul, de meglep hogy ezekhez képest a magyar mennyire bonyolult és tökéletes. Az egyetlen baj vele, hogy ember nincs a talpán aki külföldi létére száz százalékosan meg tudná tanulni.

2013. jún. 9. 23:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!