Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » A magyarok miért használnak...

A magyarok miért használnak annyi hangulatjelet?

Figyelt kérdés
Az amerikaiak alig használnak hangulatjeleket, sőt, náluk egyenesen gáz. Legalábbis én így vettem észre. Vélemények?

2013. máj. 18. 18:54
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Most nem tudom ezzel mi a problémád.

Nem Amerikát kell követni mindenben. Itt ez a szokás, ott meg más.

2013. máj. 18. 19:01
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Talán azért, mert ha írásban kommunikálunk, még félreérthetőbb, mint ha szóban tennénk, a hangulatjelek valamennyire pótolják amit nem hallunk: a hangsúlyt, az érzelmi töltetet. Hogy az amerikaiak miért nem használnak, nem tudom, gondolom máshogy szokták meg.
2013. máj. 18. 19:04
 3/7 anonim ***** válasza:
Ráérünk:)) :( :D ... és szenvedélyesek vagyunk.. :((((
2013. máj. 18. 19:20
 4/7 anonim ***** válasza:
A magyarok egyáltalán nem használnak sok hangulatjelet. A japánok, na ők sokat használnak, de nálunk alig van pár és azokat se használjuk olyan rendszerességgel. Lehet az amerikaiak még kevesebbszer használják őket, de a magyarok se túlzottan sokszor.
2013. máj. 18. 19:48
 5/7 A kérdező kommentje:

Félre ne értse senki, semmi bajom nincs egyikkel sem.

De ha a facebook-ra gondolok, ott nagyon kijön. Itt egy vicces videó alatt van ezer ikszdé, ott meg maximum egy lol.

2013. máj. 18. 20:36
 6/7 anonim ***** válasza:
Mert a magyar nyelvben egy csomó minden félreérthető hangsúly vagy arckifejezés nélkül. Az amerikaiak meg olyan kifejezéseket, szavakat használnak a neten, amiknek egyértelmű a jelentésük. Pl. WTF?, lol stb.
2013. máj. 19. 16:44
 7/7 anonim ***** válasza:
más mentalitás. de szerintem ez így jó, ahogy van.:)
2013. máj. 20. 16:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!