Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Szerintetek is krákogó nyelv...

Szerintetek is krákogó nyelv a héber?

Figyelt kérdés
2013. máj. 16. 06:46
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon is! kh kh khhh
2013. máj. 16. 08:46
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Hmm sok minden eszembe jutotr mar rola, a krakogo pont nem. Szerintem nem az :)
2013. máj. 16. 09:26
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a sok ilyen "krákogó" hang teszi különlegessé :)
2013. máj. 16. 15:49
 4/5 anonim ***** válasza:

Amikor Izraelben voltam vendégségben és pár szót felcsíptem hallás után, vérszemet kaptak a vendéglátók és random dolgokat kérdezgettek, hogy tudom-e (nem :)).

A chet-et nem tudtam rendesen kiejteni, de rengeteg szavukban szerepel (ez az a bizonyos krákogó "h" hang, a német achtung szóhoz hasonlít talán).

Kérdezték, hogy tudom-e, mi a taxi héberül. Ott kicsit elegem lett és rávágtam, hogy takkhhhhhszi (életem legjobb chet hangját produkálva). Nagyon megdicsértek, hogy milyen szépen ejtettem, majd egy életre megtanultam, hogy nem taxi, hanem monit, mert latin eredetű szavuk nincs...

Amúgy több nyelvet beszélő emberként rémesen idegesített, hogy nem tudok "nemzetközi" szavakat sem elcsípni. Európában az újkeletű, vagy latin eredetű szavak nagyjából azonosak (taxi, telefon, tv, stb) minden nyelvben, héberül teljesen új szavakat találtak ki ezekre.

2013. szept. 10. 21:45
 5/5 anonim válasza:

részben azért krákogó mert a ח chet et nem ilyen krákogó ch ként ejtették eredetileg (2000 évvel ezelőtt) ,ez egy reformja a hébernek és csak a chaf volt így kiejtve dagesh nélkül כ

Az eredeti hang ez a mély H volt ami az arabban is jelen van ح

2016. dec. 3. 21:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!