A héber vagy az arab nyelv könnyebb?
Hát ezt olyasvalaki tudná megmondani, aki mindkettőt tanulta már. Én csak a héberrel próbálkoztam/próbálkozom, annyira nem nehéz, csak kicsit több időt kéne rászánnom. Az arab nekem nehéznek tűnik, de igazából ezt csak úgy ránézésre mondom.
Egyszer, még régen jártam egy sráccal, na ő meg pont arabot tanult, ő meg arra mondta, hogy igazából olyan nagyon azért nem nehéz.
Na jó, ebből lehetetlen eldönteni :)
Én nem tudok véleményt mondani a héberről, de én tanultam arabul és elmondom neked, hogy egyáltalán nem nehéz.. Az írás is nagyon könnyű, egyszer kell megtanulni és megy mint a karikacsapás, ráadásul milyen szép betűik vannak :))
Az egyedüli nehézség szerintem a kiejtés, mert nem egy fajta t van sz vagy esetleg k (gondolok itt a qaf-ra) na és persze a torokhangok.) de ez mind gyakorlás kérdése, ahol én tanultam, még az amerikai is megtanulta a t-ket, pedig aztán neki van egyfajta t-jük :D
All in all úgy gondolom nagyon szép és érdekes az arab nyelv, az írás meg csodálatos és egyáltalán nem nehéz.
A héber is bitzos jó, de sajnos arról nem tudok mit modnani. A következő nyelv, amit tanulni szerertnék, az a francia. Na, az már tényleg elég nehéz számomra :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!