Mit jelent a "szálem álejkum"?
Teljes formaban:
Assalamu aleikum wa rahmatullah wa barakatuh
Allah bekeje, kegyelme es aldasa legyen veled
én hála Istennek nem vagyok olyan személy, hogy mindenkinek próbál másképp köszönni, főleg úgy, hogy egy nem beszélt idegennyelvet próbálok erőltetni, nem úgy, mint néhány osztálytársam :)
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a válaszát, sokat segítettetek! :)
Kedves 5
Ketten erdemben valaszoltak. Nem ertem, hogy jon ez ide, amit te irtal? Miert keverne ossze?
Erdekes, hogy ahol barmilyen pici szinten is megjelenik az iszlam, ott egybol feluti a fejet egy zsido.
Ha valaki megkerdezne, hogy mi a ''Guten Morgen'' es ketten valaszolnak is ra, akkor nem biggyesztenem oda, hogy, ''de ne keverd ossze az angol good morninggal!''
Kedves # 7
Lám, neked sem árt még egy kis olvasás. Az olvasás mindig műveltté teszi az embernek fiát (lányát).
A héber nyelv a Biblia nyelve. Aki a Biblia eredeti nyelvét tanulja a klasszikus, több milliárd keresztyénből, és ennek révén pontos fordítást ismer, miért ne írná le a kérdésre a választ? Annál is inkább, mivel a három korábbi választ adó három féle magyarázatot adott. Csak téjékoztatásul: a bibliai nyelv (héber) magyarázatához a komoly szótárak mind az arab nyelvet veszik segítségül. Akkor miért ne működni ez oda-vissza?? Hümmm??
Isten azért helyezte az eszünket a nyakunk fölé, hogy ne a (láb)fej-jel gondolkozzunk
62/F
# 7
>>Ha valaki megkerdezne, hogy mi a ''Guten Morgen'' es ketten valaszolnak is ra, akkor nem biggyesztenem oda, hogy, ''de ne keverd ossze az angol good morninggal!''<<
Ha már külföldön élsz, a billentyű használatod erre utal, akkor a legjobb példát hoztad fel. Mert amíg a német "Guten"-ből nem esik le, rögtön a kapcsolat, addig a "good"-ból már könnyebben lejön a "good" "God" ősi logikája.
62/F
Kedves 62F
Olvasd el a kerdest. Uhye milyen egyszeru?
Se nyelv, se vallas, se biblia, se kutyafule.
A valasz ugyanilyen egyszerü. ''Beke legyen veled''.
Ennyi.
Amit te irtal, azt a kutya nem kerdezte.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!