Mennyire nehéz a héber nyelv?
Hááát, könnyűnek nem nevezném. Én már szórakozom vele egy ideje, de még sehol se tartok. Na jó, ha több időm lenne, valószínűleg már előrébb járnék.
Viszont azért olyan borzalmasan nehéznek sem nevezném, elég logikus nyelv, meg lehet érteni, csak kicsit fura. Ha valaki eddig mondjuk csak angolul tanult, annak biztos, hogy nehéz lesz. Nekem pl. iszonyúan fura volt az, hogy mindennek van neme, és nem csak a tárgyakra gondolok, de az igék ragozásánál is egyeztetni kell a nemmel.
A másik nehézség nekem a pontozás, vagyis annak hiánya. A magánhangzókat a legtöbb esetben pontozással jelölik, viszont ezt általában nem használják, csak nyelvkönyvekben, mesekönyvekben (azt hiszem, de nem láttam még héber nyelvű mesekönyvet :)), így ha ismeretlen szóval találkozom, akkor fogalmam sincs, hogyan kell kiolvasni, hiszen csak mássalhangzókat látok. Bár biztos megvan ennek is a logikája, de erre még nem jöttem rá.
Az előttem levő nagyjából összeszedte mindazt, amit én is nehéznek találtam. Talán ami volt még, hogy minden szabálynak van kivétele, meg annak is kivétele, sőt esetleg a kivétel kivételének is kivétele :D
És nem érdemes úgy nekiállni, hogy az embernek nincs ideje igazán. Tapasztalat. Nem elég vele hetente egyszer foglalkozni, 2-3x minimum kell.
Szerintem még olvasni a legkönnyebb megtanulni:)
Kb. a némettel helyezném egy szintre.
Nem bonyolult a szerkezete, de vannak olyan jellegzetességei, amik szokatlanok és sok gyakorlást igényelnek, emellett nagyon különbözik az angoltól és minden más közismertebb nyelvtől. Ezért viszonylag nehéz, de nem extrém nehéz. A korábbi hozzászólók által emlegetett jelenségek megvannak mondjuk a németben és oroszban is (nemek stb.). A héber igék egy kicsit bonyolultan működnek, de cserébe a névszók nem olyan vészesen viselkednek, mint a szláv nyelvekben.
eloszor is az abc sokkalta rovidebb egyszerubb-(kivetelek talan a mem es mem final, nun es nun final, es a khuf es kha)-mint a magyar!!
alef-tol a tav-ig tart!otfele maganhagzoval amik vagy pontok
-(mint pl, :=e)-vagy vesszok!
amugy az igealak haromfele,;
ani=en!
ata=te!
anahnu=mi!
-----------------------------------
szofajok,;
himnemuek=v'-kezdodoek!
nonemuek=b'-kezdodoek!
semleges=z'-kezdodoek!
-------------------------------------------
hat kb ennyi az egesz!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!