Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Milyen olyan pesti vagy...

Milyen olyan pesti vagy "városias" szavak vannak, amelyeket egy vidéki nem biztos hogy megért?

Figyelt kérdés
Gondolok pl. arra hogy bliccelni :)
2013. ápr. 22. 17:54
 1/6 anonim ***** válasza:

A bliccelni pont nem olyan :-)

De pl. a zorallt (nem a zenekart :-)) jó ideig nem értettem vidékiként. Ugyanakkor a pesti szleng jóval hamarabb végigmegy az országon, mint egyes regionális szóhasználatok.

2013. ápr. 22. 18:03
 2/6 A kérdező kommentje:

Köszi a választ :)

Egyébként én találkoztam olyan vidékivel aki nem ismerte a bliccelést...

2013. ápr. 22. 18:11
 3/6 anonim ***** válasza:
A bliccelnit mindenki pont érti, teli van vele a híradó. Én inkább az ilyen pesti szlengszavakra tudok gondolni, amiket még én sem értek (vagy igen, csak nagyon bénán hangzanak:D), pedig nem kis városban lakok, és fiatal is vagyok.
2013. ápr. 22. 18:12
 4/6 A kérdező kommentje:

Hát ez egy határontúli volt, úgyhogy nem hiszem hogy érdekli a magyar híradó...

De mindegy is szerintem... :D Milyen ilyen szlenges szavak vannak akkor...? pl. páwa?

2013. ápr. 22. 18:38
 5/6 anonim válasza:

Munkatársaim zöme 10-15 éve Pesten él, de amúgy vidékiek. Én mint pesti, a többi pesti munkatársaimmal viszont tudunk úgy és olyan témákról beszélni hogy nekik általában fogalmuk nincs hogy mi van. 😃 Néhány példa:

Anno hallgattál Roxyt? Anettkára emlékszel? Hány Parádén voltál?, Fix.tv Kisburger alap volt nálatok is nem? Jártál szombatonként Bankba vagy te E-s voltál? Haverom élessaroknál lakik. Szerinted jó hogy a Vizó eltűnt? Mire mész ki a Parkba? Nickelodeonon volt kedvenced? Fogadjunk te is raver voltál általánosban. Rioba jártál már?

Szavak tekintetében a bekávézas, kimaxolás, túltolas, puttó, vagy a torallt már irták, ezeket szinte csak Pesten hallom.

2020. máj. 21. 02:18
 6/6 anonim ***** válasza:
#5 A Vizó, Kisburger meg az élessarok az mi? A többi szerintem vagy valami bulihely neve, vagy máshol is ismert.
2021. júl. 21. 20:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!