Aki nyelveket beszél, az iskolából kikerülve hogyan
tartja őket karban?
Figyelt kérdés
Azt a tanácsot olvastam, hogy egy-egy napot érdemes hetente a beszélt nyelvekre szánni, naponként két órával, hallgatással, olvasással, feladatmegoldással, szótanulással stb. Középsuliban ugye ez mindig megvolt, mert voltak nyelvóráink. De utána? Értem én, hogy egy felnőtt ember képes rá, hogy akaraterővel rászánja magát, hogy foglalkozzon vele, akkor is, ha nincs órája vagy nem kényszerül rá, sőt, teljesen új nyelvet is meg lehet tanulni autodidakta módon, de mégis... a fogyókúrához és a gyúráshoz is csak akaraterő kell, mégis sokaknak nem sikerül...
2013. ápr. 16. 19:26
1/10 anonim válasza:
Egyszerűen használni kell.
2013. ápr. 16. 19:29
2/10 anonim válasza:
Akaraterő olvasásához, filmnézéshez? Miért, magyarul nem csinálod ezeket?
2013. ápr. 16. 19:32
3/10 anonim válasza:
De, de ez nem elég. Több óra szótanulás, olvasás, tesztkitöltés az, ami fenntartja a tudást, minden héten.
2013. ápr. 16. 19:38
4/10 A kérdező kommentje:
Pontosan! Nem arról van szó, hogy az ember csak kikapcsolódásból olvasgat, hanem mindenféle feladatokat is kell csinálni, meg pl. az élőbeszédet is kell gyakorolni meg ilyenek.
2013. ápr. 16. 19:43
5/10 anonim válasza:
Aki nyelveket beszél, az iskolából kikerülve hogyan tartja őket karban?
Úgy, hogy szükség van rá a munkája során. Mi a francnak tanultad őket, ha nem akarod őket használni?
2013. ápr. 16. 19:51
6/10 anonim válasza:
Én járok heti egyszer angol nyelvi klubba, ahol az angol nyelvet profi szinten beszélő emberek beszélgetnek. Van egy "tanár" is, aki amerikai anyanyelvű. Ez egy jó lehetőség arra, hogy az ember karban tarthassa a nyelvtudását. Mindenki ezért jár.
2013. ápr. 16. 20:28
7/10 anonim válasza:
Ez egy NAGYON JÓ kérdés.
A legjobb válasz rá: a nyelvtanulást soha nem szabad abbahagyni. Ez alól egy kivételt fedeztem fel, azt vettem észre, hogy néha jót tesz, ha 1-1 problémás nyelvi részt, ha frissen tanultam, ülepedni hagyom egy kis ideig. Amúgy a nyelvtanulásban soha nincs olyan, hogy vége, kikerültél az iskolából, letetted a nyelvvizsgát és akkor vége, hátra lehet dőlni, abba lehet hagyni. Ilyet maximum csak az anyanyelviek engedhetnek meg maguknak.
2013. ápr. 16. 21:59
8/10 A kérdező kommentje:
Egyetértek veled, kedves utolsó. A nyelvtanulásnak sosincs vége. Számomra ezért nem teljesen értelmezhető, ha valaki azt mondja, hogy "tud" az adott nyelven. Ez mindenkinek mást jelent. Nálam a tudás a felsőfok felett kezdődik. Van azonban, aki már akkor is azt mondja, hogy "tud", ha még csak gagyog. A tanulás egész életre szól.
Megjegyzem, számomra ez nem csak a nyelvtanulásnál elv, hanem általános érvényű szabály minden területen. Attól, hogy elvégezzük az iskolát, szerintem ugyanúgy kell rengeteget olvasni, fejlődni. Nem hagyhatjuk abba a tanulást. Man lernt nie aus!
2013. ápr. 16. 22:22
9/10 anonim válasza:
Nekem is hasonló gondjaim vannak. Suliban 10 évig tanultam angolt, van felsőfokúm, nagyon jól beszéltem. Azonban az elmúlt egy évben (egyetem alatt), szinte nem is kellett használnom, így érezhetően felejtek. Angol filmeket napi szinten nézek, (szinte nem is nézek magyart), olvasni is sokat olvasok angolul, de beszélnem és írnom egyáltalán nem kellett. Szóval nem olyan egyszerű, hogy kikerülsz a suliból, "dógozzál és használd".
2013. ápr. 17. 15:53
10/10 anonim válasza:
Keresned kell egy olyan fórumot, ahol tudod használni, és ahova mindig szívesen jársz vissza.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!