Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » A lol-t miert hasznaljuk?...

A lol-t miert hasznaljuk? Tudom hogy mit jelent, de honnan ered? Vagy miert eppen lol?

Figyelt kérdés
2009. szept. 23. 15:13
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Mert az angol kifejezés rövidítése azért épp lol. És azért azt használjuk, mert rövid. Én mmorpg játékokban találkoztam először ilyenekkel, ott használom, máshol nem igazán, esetleg, ha az ott megismert emberkékkel írásban "beszélgetek". Rengeteg ilyen rövidítés van, aki nem érti csak nézne nagyokat, mikor mondjuk bejelentkezik egy ilyen játékba, megáll a piactéren és "hallgatózik", nézi, ahogy beszélnek.

Azért használjuk, mert rövid, három betű, nem kell leírni, hogy most felröhögtem hangosan, és anyanyelvtől függetlenül ezeket mindenki érti ott, még az is, aki egyébként nem beszéli a nyelvet rendesen, és meg is tudja jegyezni mindenki. Mi sokszor még a magyar klánunkban is így beszélgetünk, valaki mond valamit pl láttam a piacon, hogy egy idióta 3x annyiért árul valamit, mint amennyit ér, erre válasz: LOL ebben a három betűben benne van a teljes véleményed a dologról.

Vannak még ilyenek, hogy omg- (oh my god) úristen, brb (be right back) rögtön jövök, afk (away from keyboard) nincs a gép előtt. Ráadásul általában limitált a karakterszám, amit egyszerre beírhatsz, így egyszerűbb beírni ilyen rövidítéseket, hogy mondjuk most afkzok, mint körbe írni, hogy most elfogok menni a gép elől, és nem leszek itt, nem fogom látni mi van.

Mondjuk van egy beteg ismerősöm, múltkor felhívott és telefonba így beszélt, hogy LOL, meg omg, na az nagyon felbosszantott, mert elég idegesítő. Meg van a helye az ilyen beszélgetésnek, praktikussági megfontolásokból, de számomra a való világba azért nem való.

2009. szept. 23. 15:26
 2/11 A kérdező kommentje:
koszi , es angol melyik kifejezesnek a roviditese?
2009. szept. 23. 15:34
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Laughing Out Loud
2009. szept. 23. 15:36
 4/11 anonim ***** válasza:
Nem azt mondtad, h tudod mit jelent?:D
2009. szept. 23. 15:37
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
LOL = Laughing Out Loud (hangosan felnevet)
2009. szept. 23. 15:38
 6/11 A kérdező kommentje:
igen tudom , hogy mit jelent, de nme tudok nagyon jol alngolul :)
2009. szept. 23. 15:40
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
a legviccesebb az amikor valaki ezt szóban használja. vagyis kimondja röhögve, hogy "lol".
2009. szept. 23. 15:40
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a kedvencem amikor valaki fapofával mondja, hogy lol.
2009. szept. 23. 20:40
 9/11 anonim ***** válasza:

én nem szoktam ezt használni, nem is szeretem, mikor valaki ezt élőben, vagyis szemtől szemben mondja, engem idegesít, bár lehet ezt is megszokom majd, idővel.

és igen, előttem írták, fapofával mondva a legjobb...

2009. szept. 24. 13:09
 10/11 anonim ***** válasza:
igen, nekem van egy lányismerősöm, akinek kb olyan mély hangja van, mint az operaház legmélyebb basszusa, és fapofával mondja, hogy LOL, höhö... legszívesebben a falra mésznék, ha ezt meghallom...
2009. szept. 25. 22:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!