Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Mikor melyiket hasznaljuk es...

Mikor melyiket hasznaljuk es miert? 1, because 2, cause

Figyelt kérdés
2009. febr. 17. 20:25
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

ugyanazt jelenti mindkettő [mert]. csak a 'cause' szlenges, lazább változat.

viszont a 'cause' igeként jelenti azt is hogy 'okozni'

2009. febr. 17. 20:50
 2/5 anonim ***** válasza:
75%

because = mert, azért mert

I did it because I love you (azért tettem, mert szeretlek)

cause = ok, indok

I had good cause for doing that (jó okom volt rá, hogy azt tegyem)

2009. febr. 17. 20:53
 3/5 A kérdező kommentje:
Koszonom,kimerito valasz volt:)
2009. febr. 17. 21:01
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

A cause szó aposztróffal ( tehát így: 'cause ) a because szó rövidített, szleng változata, és ugyanazt jelenti.

Aposztróf nélkül ( tehát így: cause ) azt jelenti, amit a második válaszoló írt ehhez a szóhoz.

Szóban a 2 kiejtése árnyalatnyit eltér, de laikus fülnek csak a szövegkörnyezetből derül ki, mire is gondol a beszélő.

Ha a because és a 'cause közötti különbséget kérded, azt pedig az első válaszoló remekül leírta. Amit hozzátennék még, hogy hivatalos levélben (illetve hivatalos beszélgetésben) kizárólag a because formulát használhatod, "nem illik" rövidíteni ugyanis (max. ha külön engedélyt kapsz rá, de önkényesen soha), viszont privátban nyugodtan rövidíthetsz, én is szoktam. :-)

Ami fontos még, ha írásban használod, figyelj oda, melyiket írod, a 2 féle cause közül, fontos az aposztróf. :-)

2009. febr. 17. 21:13
 5/5 A kérdező kommentje:
Igazan kedves voltal,hasznos volt.Szeretnem minnel jobban elsajatítani.Koszonom szepen.
2009. febr. 17. 22:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!