A magyarban miért nincs ilyen 's tulaj nevés dolog?
Az angolban szerintem baromi jó, hogy "joe's bar" vagy Jack Daniel's, a márkanév, vagy a bolt, neve.
A Magyar nyelvben ilyet miért nem csináltak?
Itt nem hangzik jól, hogy "jani kocsmája"
Szerintem legalábbis. De a Jack's pub na az mennyire fasszásan hangzik.
Azért, mert ez egy másik nyelv, és semmiféle rokonságban nem áll az angollal.
A Jani's kocsmája mennyivel faszásabb úgy egyébként?
Magyarban megszokott és mással társítod.
Ha a hírességek nevét magyarítod az is hülyén hangzik, Ketrec Miklós, Bokor György, Kovács Vili sem jók.
A nyelvtan meg minden nyelvben más. Itt ilyen lett. Majd lehet jön egy nyelvújító és elfogadják, hogy az angolból átvett is helyes és akkor használhatod úgy.
Úgy van, ahogy az első írta. Azért, mert két külön nyelv. Semmi közük nincs egymáshoz. Még csak nem is egy nyelvcsalád. Ez olyan, mintha azt kérdeznéd, hogyha a madarak tudnak repülni, akkor a medve miért nem tud. Mert milyen fasza már, hogy a madarak akárhova repülhetnek, és miért nem tud ilyet a medve. Hát azért, mert az egyik madár, a másik medve. Az egyik angol, a másik magyar.
Talán ez új dolog neked, de a különböző nyelvek különböző dolgokat máshogy oldanak meg. A magyarban, amit az angol ezzel az 's-sel vagy of-fal old meg, azt birtokos raggal fejezzük ki. Jó reggelt!
Magyarban csak akkor van ilyen, ha nem jelenik meg a birtok: Janié, Katáé, főnöké.
"A Magyar nyelvben ilyet miért nem csináltak? "
Miért? Szerinted úgy jött létre a magyar vagy az angol, hogy pár nyelvész összeült papír-ceruzával, és összeírták a nyelv szabályait, majd utána mindenkinek bedobták a postaládájába, hogy tanulja meg és másnaptól beszéljen aszerint??? Vagy hogy képzeled a nyelvek kialakulását?
Jani's kocsma :DD
A kérdező's kérdés nagyon fasza...
Kérdező's anyuka büszke lehet.
Ahogy a többiek is mondták: az egyik magyar, a másik angol. Neked tetszene, ha így beszélnénk, mint ahogy az előbb írtam? Szerintem a magyar az egyik legszebb és legnehezebb nyelv, örülj neki, hogy ez az anyanyelved, és nem kell éveket gürcölni, hogy megtanuld.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!