Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Ez a tanulásnál jó dolog,...

Ez a tanulásnál jó dolog, vagy felesleges?

Figyelt kérdés

Ausztriába mennék, középfokú nyelvvizsgám van bár folyamatosan tanulok németet.

A helyzet a következő:

Ha olvasok egy egyszerű szöveget, akkor ha belebotlok olyan szóba amit nem ismerek (van sok ilyen), akkor egyszerűen idegesít, hogy nem tudom mit jelent.

Mindegy az, hogy fontos szó-e vagy sem. (szöveg szempontjából)

Mindíg egyből nyúlok a szótárért, és már ki is írom a füzetbe.

Sokszor (vagyis leginkább) mellékneveken akadok fent, ami a szöveg szempontjából sokszor nem is lényeges, mégis idegesít.

Ez felesleges időhúzás, hogy kiszótárazom, mert "mi van ha úgysem jegyzem meg", vagy nem rossz dolog?

Mit gondoltok?

2013. febr. 1. 13:18
 1/5 A kérdező kommentje:
vagy lehetséges ilyen sok szót megjegyezni? és ha igen, hogyan?
2013. febr. 1. 13:21
 2/5 anonim ***** válasza:

szerintem mindenki ebben a helyzetben van, csak máshogy állnak hozzá

mondjuk nekem van olyan, hogy ugyanezt csinálom, de gyakran csak olvasom olvasom, aztán már oldalanként 10x van az a szó, és 2 nap múlva meglátom valahol, és már 100x elolvastam, mégsem tudom, mi az :D

változó..

egyáltalán nem felesleges szerintem, ha te nem érzed annak

2013. febr. 1. 13:41
 3/5 anonim ***** válasza:
Én ki szoktam gyűjteni az ismeretlen szavakat, és később, vagy este, amikor már sok összegyűlt, egyszerre kiszótárazom őket. Így egy csomó jó kis szó összegyűlik, amelyek nem tartoznak az alapszókincshez, és színesítik a beszédedet.
2013. febr. 1. 13:42
 4/5 A kérdező kommentje:
és hogy lehet jól berögzíteni őket, hogy ne kelljen 20-szor megnézni a szótárba?
2013. febr. 1. 13:51
 5/5 anonim ***** válasza:

figyelj, arra biztos módszer nincsen, hogy egy szót csak egyszer kelljen megtanulnod

például tegnap olvastam valahol hogy "rézsutos"

szégyenszemre megnéztem, mit jelent, pedig régebben volt, hogy használtam is, most mégsem tudtam..

használd minél többször, és ennyit lehet tenni

2013. febr. 1. 14:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!