Ti tudtok helyesen írni?
Úgy értem, hogy ismerve és ezáltal betartva a magyar nyelv összes helyesírási szabályát.
Pl.:
- vessző használata (és, vagy, de, hogy, stb.)
- számnevek betűvel történő írása
- szótagolás és szóelválasztás
- kötőjel használata
- márka, tulajdon és földrajznevek kis/nagy betű, kötőjel, rövidítés
- stb.
Mivel van a legnagyobb problémád és mikor tanultál utoljára nyelvtant?
1995-ben érettségiztem, középiskolában tanultam utoljára.
Viszont mindig jó voltam belőle, nyertem helyesírási versenyeket.
Kopott persze a tudásom. Nyilván a szavak nagy részével nincs problémám, de a földrajzi nevek írásának néha utána kell néznem.
Nagyon lyó vagyolok hejesírásbó
-S. Pál. :)
Aha.
Szóval most komolyan azért pontoztatok le,mert 14 éves vagyok?
Ok.
Kedves 14 éves, hatalmas eséllyel nem azért pontoztak le, mert annyi idős vagy, amennyi, hanem mert az általad leírtak teljesen hibásak voltak.
A kérdezőnek:
A földrajzi nevek nagy többségét tudom, csak néha-néha kell utánuk néznem. A többi mind megy, az "és"-nél vannak nagyon ritkán gondjaim, többször is át kell olvasnom, hogy kell-e az a fránya vessző most vagy sem.
Egyébként ha már feltetted, hozzátenném a párbeszédírást is. Ugyan ez nem tartozik az alapvető iskolában tanított helyesíráshoz, de egyetemesen oda megy. (Nekem az is jó. ^^)
Nyelvtant utoljára két éve tanultam, de! Helyesírást utoljára általános iskolában tanítottak, amikor helyesírásversenyekre készített fel minket a tanárunk. A legnagyobb részét önmagamtól tanultam meg már gimi alatt, bár az sem azért volt, mert kellett, hanem mert akartam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!