Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Holland nyelvet tanulni angol...

Holland nyelvet tanulni angol után jó ötlet? Milyen a holland nyelv? Nehéz?

Figyelt kérdés
Kicsit németesnek tűnik, de azt mondják, hogy a holland emberek kiválóan beszélnek angolul és arra gondoltam, hogy valami kapcsolat van a két nyelv között...vagy lehet rossz a feltételezésem? Van itt aki tud hollandul? Mennyi idő kellett a nulláról egy alapfok eléréséhez? Köszönöm! :)

2013. márc. 13. 07:55
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Az egyik barátnőm kint van Hollandiába 3 éve. Előtte soha semmi nyelvet nem tanult, nem is tudott a magyaron kívül. (fel volt mentve nyelvtanulás alól)

A 3 év alatt eljutott arra a szintre, hogy vizsgát tett a holland útleveléért.

2013. márc. 13. 08:14
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem tök jó. Tetszik ahogy a hollandok beszélnek.

Hogyan alakult ki a holland nyelv? Részeg angol tengerészek megpróáltak németül beszélni. :)

Egyik barátnőm, holland szakon végzett a Károli Gáspár Református Egyetemen. Ő tud hollandul.

2013. márc. 13. 08:35
 3/5 anonim válasza:
100%

Annyi kapcsolat van köztük, hogy germán nyelv mindkettő, de a némethez sokkal közelebb áll. Ha nem tudsz németül, akkor nem lenne könnyebb hollandul megtanulnod, mint németül. Ha azok közé tartozol akik utálják a németet akkor valószínű, hogy nem neked való a holland, mert 70%-ban kb. német.

Holland-német különbségek:

1.Bár a hollandban nincsenek esetek (genitiv, dativ, akkusativ), a holland szórend még a németénél is nehezebb!

A hollandban akár 7 infinitv-et is lehet egymás mellé pakolni, természetesen a sorrendjük sem mindegy. Ezenfelül ugyanúgy vannak ilyenek pl. hogy KATI szórend, egyenes szórend stb. (amiket azonnal értenél ha tudnál németül)

2.Az élő holland beszédet sokkal nehezebb megérteni, mint a németet, valamint nehezen fogsz hozzáférni olyan anyaghoz ami az élőbeszéd megértését segíti.

Hollandok nem szinkronizálnak, ha meg leszedsz valami holland filmet, valószínűleg nem lesz hozzá hollandnyelvű felirat. Minek lenne?

Ha nincs valami speciális elképzelésed a hollanddal, inkább németül tanulj először szerintem.

2013. márc. 13. 22:29
 4/5 Gordon Freeman ***** válasza:
100%

Nemrég volt a HVG különszámában a nyelvekről amelyeket angol anyanyelvűek könnyebben tanulnak.

A holland is köztük volt, alig 600 órával már jó lehet bárki.

Ill. tényleg angol-német keveréknek tűnik. :)

Ha kitanulom jól a németet is, nem tartom kizártnak hogy pár év múlva elkezdek hollandusul is. :)

2013. ápr. 19. 22:21
 5/5 anonim ***** válasza:
49%

Én tanulok németül,hollandul és angolul is.

Hát szerintem a némethez sokkal de sokkal közelebb áll:

Ik gaa to mijn oma morgen

Ich gehe morgen zu meine oma .

I go to my grandma tomorrow.

( Ez azt jelenti,hogy megyek a nagyimhoz holnap)

A némethez áll leközelebb. Sőt a németbe is összetudsz több szórendet állítani , mint a hollandba ..

Ha tudsz egy alapfokon németül akkor kb. már a fél hollandot érted ;)

2014. jún. 18. 15:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!