Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Leforditja nekem valaki...

Leforditja nekem valaki ezeket a szavakat franciara?

Figyelt kérdés

Szeretlek szerelmem

Szeretlek

Jo estet kivanok

Jo reggelt

Jo napot

Szia

Hogy vagy ?

XY vagyok

Nem tudok franciaul

magyar vagyok

Köszönöm a segitsegeteket es ha kerhetnem akkor irjatok le melle a kiejtest is. Megy a pont!

2013. márc. 9. 22:56
 1/9 Shai-Hulud ***** válasza:
64%

Je t'aime mon amour

Je t'aime

Bonsoir

Bonjour

Bonjour

Salut

Comment êtes-vous?

Je suis XY

Je ne sais pas français

Je suis hongrois

2013. márc. 9. 23:14
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Je t'aime mon amour. (zsö tem mon amúr)

Je t'aime. (zsö tem.)

Bon soir. (bon szoár)

Bonjour. (bonzsúr)

Bonjour. (bonzsúr)

Salut! (szálü)

Comment ça va? (koman sza va)

Je m'apelle... (zsö mápel...)

Je ne parle pas français. (zsö nö párl pá fransze)

Je suis hongrois. [ha fiú vagy] (zsö szví ongroá)

Je suis hongroise. [ha lány vagy] (zsö szví ongroáz)

2013. márc. 9. 23:20
 3/9 anonim ***** válasza:
Második vagyok. Az első szerintem Google fordítózott csak. Évek óta tanulok franciát, és több hiba is van abban, amit leírt.
2013. márc. 9. 23:23
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm :)
2013. márc. 10. 08:06
 5/9 anonim ***** válasza:

A második válasz majdnem jó, két kis hiba azonban becsúszott.

Hogy vagy? = Comment vas-tu? (Koman va-tü?)

Nem tudok franciául = Je ne parle pas le français vagy Je ne sais pas le français (Zsö nö párl pá lö fransze vagy zsö nö sze pá lö fransze).

JObb azt mondani, hogy "Je ne parle pas" (nem beszélek franciául) mint a "je ne sais pas" (nem tudok)-ot, ez hungarizmus, a franciák nemigen használják.

2013. márc. 10. 10:52
 6/9 anonim ***** válasza:

Kedves második, nehogy ezt sértésnek vagy kritikának vedd, hiszen nagyon jól beszéled a nyelvet, és helyesen is írsz.

Semmi érdemem nincs ezekben a javításokban... Több, mint 35 éve élek Fr.-ban...

Csak így tovább! Mindig csodálom azokat, akik otthon tanulják ezt a nyelvet. Sok szorgalom kell hozzá!

Én sajnos minden francia tudás nélkül érkeztem ide... De végul is fordító lett belőlem. Talán a latin is segített egy kicsit, de bizony sok idő kellett hozzá!

Kérdező, bocsánat az offért!

2013. márc. 10. 11:54
 7/9 anonim ***** válasza:

Kedves Julianna!

Nem sértődöm meg, ha valaki kijavít, sőt, még örülök is neki, mert ezzel is tanulok, de én gimiben így tanultam, ahogy írtam, és a tankönyvekben is így volt. Lehet, hogy a franciák használják másképp is, ahogy a magyarok is gyakran szabálytalanul beszélnek, de én azokat nem ismerem.

Az igaz, hogy a "Hogy vagy?" kérdést sokféle képpen lehet fordítani, de szerintem az a legegyszerűbb, amit írtam, és általában azt szokták használni tudtommal.

Viszont azt, hogy "Je ne parle pas le français." ilyen formában még nem hallottam. Szerintem nem kéne oda névelő, hiszen nem azt mondjuk, hogy "Nem beszélem a franciát.". De ettől még lehet, hogy neked van igazad, és így is jó.

2013. márc. 10. 19:00
 8/9 Jennifer Rose ***** válasza:

"Viszont azt, hogy "Je ne parle pas le français." ilyen formában még nem hallottam. Szerintem nem kéne oda névelő, hiszen nem azt mondjuk, hogy "Nem beszélem a franciát.".

Magyarról nem lehet - nem is szabad szó szerint fordítani. Hiába mondja vagy nem mondja a magyar így ezt a mondatot, franciául bizony így van!

"Je ne parle pas le français." Lehet azt is mondani, hogy "en français", de az élő beszédben inkább az első formát használják.

2013. márc. 15. 16:31
 9/9 anonim ***** válasza:

Je veux parler LE français, pour que je puisse parler avec mes amis EN français. ( azért akarom beszélni a franciát, (a francia nyelvet), hogy a barátaimmal tudjak franciáUL beszélni.)

Így már jobban érthető a külonbség?

2013. ápr. 2. 01:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!