Melyik? Brazil, spanyol vagy olasz?
A három közül szeretnék valamelyik nyelven megtanulni, csak nem tudok választani, ezért is kérdezlek titeket: Melyiket? Két legfőbb szempont: mennyire hasznos és mennyire tanulható.
Aki tanul bármelyik nyelven az légyszi írjon egy pár sort róla, milyen a hangzása, mennyire könnyű vagy nehéz, tanulható, hasznos stb. és hogy hány éve tanulja és hogyan (különtanár, iskola, oktatóprogramok, tanfolyam stb.)
Egyéb: oktató CD-k segítségével szeretnék valamelyiken megtanulni és ha nagyon jól megy és tényleg érdekel akkor egy különtanár segítségével megpróbálkoznék és középfokú nyelvvizsgával; 9 éve tanulok angolul és 2 éve németül
Braziliában portugálul beszélnek, ezt a nyelvet még Portugáliában használhatod előnyösen.
Spanyolul az országon kívül Mexikótól Argentínáig (kivéve Brazil) az egész délameriaki kontinensen megérteted magad. Helyenként a portugált is megérted vele, de megszólalni úgy már nehezebb. Ez fordítva is igaz.
Olaszul Itáliában boldogulsz, továbbá - néhány latin szó erejéig - jogászokat, orvosokat érthetsz meg helyenként.
Nagyon szépen köszönöm mindkét válaszolónak :)
Második válaszoló: király a blogod és tök jó kis spanyol oktatóvideókat is találtam, szerintem/talán a spanyolt választom :) Ezer köszönet! :)
Brazil nyelvről életemben nem hallottam...
Brazil nyelv nincs csak Portugál nyelv brazil dialektusban!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!