Hogyan lehet hatékonyan angolul tanulni?
Már 5 éve tanulok angolul, de szeretnék gyorsabban és hatékonyabban tanulni. Nyelvérzékem( véleményem szerint) a nullával határos. No, jó, annyira nem vészes.
De, nagyon szeretném eredeti nyelven nézni a kedvenc filmjeimet és egy csomó interjú nincs fönn a neten felirattal, angolul pedig nem sokat értek belőle.
Kipróbált tippeket várok...
Ha valaki hallot már olyanról, aki ismert valakit aki olvasta, hogy valakinek már bevált ez a tipp (:
Intenzív szótanulás.
Nézz filmeket már most angolul, ha esetleg egyáltalán nem érted meg a mondanivalót, felirattal. Ha megérted, hogy egy mondat nagyjából mit jelent (tehát nem szó szerint), akkor mindenképpen felirat nélkül vagy ha, akkor angol felirattal (elsősorban akkor, ha szeretnéd az írásodat is fejleszteni).
Ha nagyon nehéznek találod a különböző emberek kiejtését, kezdj bele egy sorozatba (ott általában állandóak a karakterek, ha megszoktad a kiejtésüket, jobban tudsz figyelni magára a szövegre).
Ne keseredj el, ha először nem sikerül. Ha mindennap olyan fél órát nézel valamit angolul, pár hónap után megszokod a dolgot.
Egy jó módszer az angolul olvasás, illetve beszéj angolul! Akár magadban. Ha valami szó nem jut eszedbe, akkor keress utána, és gondold végig, hol mindenütt alkalmazhatod ezt a szót (tehát ne jelentést tanulj, hanem felhasználást).
Köszönöm a gyors válaszokat, a többségét próbáltam.
A sorozatokkal az a gond, hogy rühellem őken, meg időm se nagyon van rájuk, max a hétvéhéken. ...
Köszi, de angoltanárhoz is járok...
Tudom, nem vagyok egy egyszerű eset...
Nem várom, hogy föltaláljátok a spanyol viaszt...
(:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!