Hogyan lehet hatékonyan angolul tanulni?
Úgy, hogy nincs semmilyen cd-m, hangfájlom stb...
De például az jó ha az egyszerűsített angol Wikipédiából fordítgatok magyarra és fordítva?
Nos, szerintem hatékony angol tanulás a sok-sok olvasás, persze most vonatkozhatunk sok mindenre, például a BBC-s cikkekre, angol nyelvű könyvekre, de érdemes először olyan dolgokat megtanulni, amik a mindennapi életben előfordulhatnak, s könyvekben, cikkekben kevésbé találkozol velük.
Például én most ezt a könyvet tanulmányozom: [link]
Mondjuk sok új szó nincsen benne számomra, azonban olyan szerkezetek vannak benne, amik bármikor előfordulhatnak az emberrel, hogy szüksége van rá.
Tudom hogy van ennek a könyvcsaládnak komolyabb változata is, de szeretnék végigmenni az elejétől a végéig. Mint mondtam a szókincse tényleg nem nagy (30 oldalanként csak egyszer kellett szótárhoz nyúlni), viszont rengeteg hasznos szerkezetek vannak benne. Tehát pl.
It takes me 17 minutes to get to work.
(Meg persze elég jól elmagyarázza, hogy pl. a get-et vagy take-t,have-t és a többit mikor lehet használni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!