Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Nektek mi a véleményetek a...

Nektek mi a véleményetek a szlovák nyelvről?

Figyelt kérdés

Szerintem nagyon ocsmány nyelv. Régebben szerettem, még alsó tagozaton. Most meg már nagyon nehéz. Nagyon rosszul tanítják, tele van sok felesleges nyelvtani dologgal, és a tanárnak áll feljebb ha nem tudunk valamit. Szóval nektek mi a véleményetek erről a nyelvről? (azért írtam ide a kérdést, mert ebbe a kategóriába sokan járnak)

Ja és sajnos Szlovákiában élek. :-( Mindig is Magyarországon éreztem otthon magamat ha ott jártam, és ez így is marad. Mégis sokan le akarnak arról beszélni, hogy majd felnőtt koromban oda költözzek.

2013. jan. 24. 17:34
1 2 3 4
 31/32 rajcziz ***** válasza:

Igen, a szlovákiai magyarság önként fogy. Akármilyen propagandát is vélsz felfedezni, az ember saját maga dönti el, hogy melyik rubrikát jelöli meg a népszámlálási kérdőíven. Egyébként azt is érdemes megfigyelni, hogy egyre jobban nő az "ismeretlen" nemzetiségű emberek száma. Úgy tűnik az emberek kezdik elhanyagolni a nemzetiségüket.

"A kitelepítéseket is önkéntességre csúfolták." Igen, csakhogy akkoriban más rendszer volt, és megmondták az illetőnek, hogy figyelj, most te el akarod hagyni ezt az országot. Most véleményem szerint senki nincs, aki azt mondaná, hogy figyelj, te mostantól szlováknak vallod magad, legalábbis nem ebben a formában.

Azért a SME Szlovákia 2-3. legeladottabb napilapja, szóval nem nevezném épp nem vezető olvasottságúnak.

Igen, a hangulatkeltésben a bulvár vezet. De hiába írná a bulvár, hogy "mit akarnak már megint ezek a magyarok, ha még szlovákul sem képesek megtanulni", ha az olvasóinak nem lenne tapasztalata olyan szlovákiai magyarokkal akik bizony nem tanultak meg szlovákul. Ha nem így lenne, akkor az ilyen újságcikk és vele együtt az újság hiteltelenné válna.

Most én nem akarom összehasonlítani a két elnyomást, nem is lehet. Csak arra próbáltam rámutatni, hogy bizony sokszor elfeledkezünk róla, hogy a Magyar Királyság vezetői sem bántak épp kesztyűs kézzel a kisebbségekkel.

De most már tiszteletben tartom a kérdező kérését és szépen csendben maradok.

2013. jan. 29. 10:34
 32/32 A kérdező kommentje:
Még erre a kérdésre válaszoljon valaki: Nehéz megoldani, hogy Magyarországon élhessek? Gondolom nem kell ahhoz állampolgárnak lenni. Rajciz! Te is válaszolhatsz erre. :D
2013. jan. 29. 15:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!