Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Nyelvtudás nélkül már nem is...

Nyelvtudás nélkül már nem is lehet jó szamája egy embernek?

Figyelt kérdés
Ismertek olyat, aki nyelvtudás nélkül jó állásban dolgozik, és szereti is csinálni?
2013. jan. 22. 23:38
 1/5 anonim ***** válasza:
Diplomához kell egy középfokú.
2013. jan. 22. 23:49
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Én ismerek olyanokat (munkahelyemen), akiknek az államvizsga sikerült, nyelvvizsgájuk nincsen, és mégis diplomás munkakörben dolgoznak, holott hivatalosan nincs diplomájuk. A fönököm mondta, hogy törvényileg felvehet ilyeneket is, annyi hogy figyelnie kell rá, hogy egy bizonyos kereten belül maradjon (tehát ne legyen túl sok olyan akinek nincs nyelvvizsgája), és akkor nincs gond. Szerintem ez a legtöbb szakmában, munkakörben megjátszható, ahová nem kell nyelvtudás. Ahová meg nyelvtudás kell, ott úgyis azt nézik, hogy mennyire jól beszéled a nyelvet. Nekem pl.: középfokú nyelvvizsgám van angolból meg franciából, de ma már mindkettőből jó, ha egy alapfokú nyelvvizsgát le tudnék tenni, mivel öt éve szereztem ezeket a papírokat, és azóta nem is használtam. Ha meg kéne szólalni angolul vagy, franciául bajban lennék, de ennek nem fenyeget a vesélye, mivel nem olyan munkakörben dolgozom. Csak tény, hogy a diplomához kellett egy középfokú nyelvvizsga. Nem kell ezt túlparázni.
2013. jan. 23. 11:11
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! Második válaszoló és te az állami szférában dolgozol? :) Köszi.
2013. jan. 24. 00:15
 4/5 anonim ***** válasza:
igen, ott:)
2013. jan. 24. 08:41
 5/5 anonim ***** válasza:
Nézd meg a politikusokat.. szted tud vmelyik idegen nyelven?
2013. jan. 25. 09:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!