Egy itthoni középfokú nyelvtudás az Angliában vagy esetleg Kanadában az mekkora "tudásnak" számít?
Nincs ezzel semmi gond, rá kell hangolódni. :) Nézz filmeket, sorozatokat angol nyelvvel, esetleg angol felirattal, végső esetben magyar felirattal. Ajánlom az Így jártam anyátokkal, én lenyomtam 6 évadot eredeti nyelven. :)
Ami még bejöhet, legalábbis nekem nagyon bejött, azok az angol nyelvű playthrough/Let's Play/gameplay videók. Valaki játszik egy játékkal, felveszi a képernyőn zajló dolgokat, de beszél, felolvassa a feliratokat, poénkodik. Persze nem mindegy, hogy kit nézel, ChaoticMonkinak például elég jó a nyelvtana, érthetően beszél és ha unja magát, különböző akcentusokon beszél, ami vicces és érdekes. :D
Persze ha hidegen hagynak az ilyen játékok, érdemes megnézni akár makeup, beauty videókat, azok is érthetőek. Ha pedig minden kötél szakad, lesd meg a kedvenc angol nyelvű zenéid dalszövegét, úgy hallgasd meg párszor őket és később jobban meg tudod hallani bennük a szöveget. Ez nagyon nyelvtani szerkezetekhez. :)
A fél életemet angol nyelv hallhatásával töltöm, nyugodtan kérdezhetsz. :D
Ebbol a szempontbol nagyon rossz, hogy nalunk mindent szinkronizalnak a tv-ben.
Sokkal hamarabb "raalna" az ember az idegen nyelv megertesere, megtanulasara, ha nalunk is ugy lenne mint sok mas orszagban, hogy csak feliratozzak a sorozatokat, filmeket.
Nekem is sokat dobott a "nyelv-ertesemen", hogy mar alig nezek filmeket magyarul, mindent eredeti nyelven toltok le, sot mar nem is szedek le hozzajuk feliratot. Foleg ha kuonbozo karakterek is vannak a filmben, es teljesen mas akcentussal beszelnek.
A Sons of Anarchy-ban pl. van minden mint a bucsuban, a mexikoitol a negerig, ir, skot, a valasztekosan, vagy eppen "vaganyul" beszelo amerikai, stb...
Szerintem az otthon, iskolaban tanult nyelvtudassal az a baj, hogy nem segit az anyanyelvu szoveg es beszedstilus megerteseben. Kimesz kulfoldre, esetleg tudsz alap szinten beszelni, de mint ahogy te is irtad nehez megertenia kulonbozo akcentusu embereket, es "felvenni a ritmust". Ezt csak eloben lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!