Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Mi van ráírva? (Japán)

Mi van ráírva? (Japán)

Figyelt kérdés

Szerintem japánul van de nem tudtam még rájönni mi lehet rajt szerintetek ? :)

Eagle-el próbálkoztam fordítóban de nem :D

[link]

2013. jan. 14. 00:13
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Van egy hasonló kínai mondás, de csak hasonló, nem írom ide.
2013. jan. 14. 08:32
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy (szabadon) interpretálom az eredeti közlö számára, nehogy álmatlan éjszakái legyenek:

Tízezer mérföldet száll a turul. (mondtam, hogy szabadon "interpretálom", helyettesíts be bármilyen mesebeli szárnyast, fönix, pulyka, stb.)

:)

2013. jan. 14. 08:37
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Ui. a legelsö hozzászólásomban amúgy erre a mondásra gondoltam: 鵬程萬里

Mielött sortüzet kapok, hogy nem is hasonlít ez vagy az az írásjel:

1. Ezek a ma használatos hagyományos (繁体) jelalakok, nem feltétlenül azonosokat a korábbi jelvariánsokkal, pl.a képen 裡 és nem 里.

2. A kalligráfia mindig az alkotó egyediségét, saját megoldásait tükrözi, nem kisiskolások által készített merev másolata az ideáltipikus írásjeleknek.

3. Az elsö (tehát jobbról az elsö) írásjel kapcsán nekem is vannak kételyeim, jobb egyezést aligha találunk.

2013. jan. 14. 09:18
 14/14 A kérdező kommentje:

Igen ez egy ritka Zippo

hát köszi szépen

aztán majd kiderül hogy csak tetszett nekik ez a pár betű vagy szó :D

2013. jan. 14. 11:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!