Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » A Vlagyimir és Vaszilij orosz...

A Vlagyimir és Vaszilij orosz neveknek mik a magyar megfelelői?

Figyelt kérdés
2013. jan. 10. 21:10
1 2
 11/16 hollófernyiges ***** válasza:
Mustafa, a példáid háromnegyede éppen a mir másik értelmére, a békére utalnak és nem valószínű hogy névvégződésben hol ezt, hol azt az értelmét veszik egy szónak. Hogy pontosan mit jelent, abba nem mennék bele, annyira jól nem tudok egy szláv nyelvet sem hogy etimologizáljak vele.
2013. jan. 14. 07:55
 12/16 mustafa33 ***** válasza:
Holló, szerinted nem egyformán fellengzőz mindkettő? Azért írtam le mindkét értelmét mert arra senki nem emlékszik, mikor melyikből alkották a nevet . Képzeld én sem voltam ott. (Ja és sok név nem is olyan régi! Ott is vannak régi mintára a romantika korában csinált nevek, mint ahogy nálunk is vannak)
2013. jan. 15. 09:34
 13/16 anonim ***** válasza:
Én kárpátaljai vagyok és itt a Vaszilijt MINDIG Lászlóra fordítják. Lehet, hogy helytelen, de a közhasználatban így él.
2013. jan. 16. 22:37
 14/16 anonim ***** válasza:
Vaszilij = Vazul
2023. jan. 2. 02:27
 15/16 anonim ***** válasza:

Valgyimir = Vladimír

aminek Ladomér a régi magyar formája

2023. jan. 2. 02:31
 16/16 anonim ***** válasza:
*Vlagyimir
2023. jan. 2. 02:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!