Külföldiek szerint, mi magyarok hogy beszéljük az angolt?
Figyelt kérdés
2009. aug. 27. 21:52
1/7 anonim válasza:
én chaten szoktam beszélgetni mindenféle országokból származó emberekkel,és mindig megdícsérnek!!pedig csak kb. középfokon vagyok.
amúgy érdekesnek találják az akcentusunkat,de nem érthetetlennek.
2/7 anonim válasza:
Osztálytársam volt kint Angliában és ha jól emlékszem azt mondták neki, hogy skót akcentusa van vagy valami ilyesmit, de nem valami nagy angolos a gyerek.
3/7 anonim válasza:
Engem mindig megtalálnak valamivel a külföldiek. Ez azért rossz, mert egy évet tanultam idáig angolul, és bár megértem, mit mondanak nekem, válaszolni már nem tudok :( Szóval én már rengetegszer elástam magam a "nyelvtudásom" miatt, szerintem a külföldiek szintén..
4/7 anonim válasza:
Mi az hogy mi magyarok? Ez elegge szemelyfuggo. Sok ismerosom rosszul beszel,sok atlagosan,es sok nagyon jol...
5/7 anonim válasza:
Írországban élek, itt rengeteg a magyar, de főleg azok jönnek, akik az alacsony képzésük miatt (is) nehezen/sehogy nem tudnak otthon elhelyezkedni. Az írek örülnek, ha valaki magyar jól beszéli az angolt, én is gyakran fordítok, intézek ügyeket, sőt- angolórákat is tartok itteni magyaroknak. Szóval a közvélemény többségben semmi/éppenhogy kommunikáció-szintűre könyveli el a magyarokat, (hozzáteszem, nem nézik mégsem rossz szemmel őket) és nagyon megbecsülik a jó nyelvtudással rendelkezőket.
6/7 anonim válasza:
"skót akcentusa van vagy valami ilyesmit"
Persze, mert a skótok jó kemény mássalhangzókkal és ropogtatott r betűkkel beszélnek, az [ae]-t á-nak ejtik stb., szóval a magyar akcentus tényleg lehet egy kicsit skótos.
Amúgy meg nyilván egyénfüggő, vannak angolul jól és rosszul beszélők.
7/7 anonim válasza:
én hónapokig éltem Angliában, engem megdícsértek...bár akcentus szinten vegytettem:amcsi, angol(ahogy épp ők beszéltek) és egy kis ausztrállal próbálkoztam.. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!