A külföldiek gyors vagy inkább lassú hangzásúnak találják a magyar nyelvet?
A francia tanárnőm mesélte régen, hogy ő Olaszországban megkapta azt is, hogy a magyar úgy hangzik, mint az öreg papok mormogása. Ezzel nyilván a monotonitásra, hangsújytalanságra céloztak.
Egy fölmérés szerint a külföldiek sokkal több "szóközt" hallanak a magyar beszédben, mint amennyi van. Ez alapján gyors nem lehet. És szerintem sem az.
Egy ismerősöm egy nemzetközi rendezvényen vett rész valamelyik skandináv országban (talán Svédben) a csoportjával. Minden csoporthoz tartozott egy tolmács, aki fordította az előadást. A szünetben többen odamentek hozzájuk, hogy árulják már el, hogy honnan jöttek, mert ők nem jutottak dűlőre. Arra tippeltek, hogy törökök, de az nem lehet, mert világos volt a bőrük, akadt szőke és kék szemű is köztük. Szerintem a török egy normál sebességű nyelv, valószínű, hogy a magyarról is ezt gondolják.
Utolso,
Eleg ignorans megfigyeles volt a tobbi csoporttol.
A torokok, de meg az olaszok kozott is van szoke, kek szemu.
FromOz:
Azért a magyarok "világosabbak" összességében, míg az olaszok és a törökök épp ellenkezőleg! (Nem szeretnék rasszistának tűnni, de hát vannak látható különbségek.)
Úgy mesélték nekem, hogy hangzás alapján csak a török jött szóba, az olasz semmiképp. :) Ránézésre pedig kiesett a török, mert több volt a szőke és világos bőrű ember, mint egy mediterrán vidéken élő nép között. És ott álltak egyéb tipp nélkül tanácstalanul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!