Hogy fordítanád magyarra? Whenever we read about the natural world nowadays, it is generally to be given dire predictions about its imminent destruction.
Manapság valahányszor a természetes világról olvasunk....
..... borzasztó jóslások a közelgő pusztulásáról.
általános dolog hogy borzasztó jóslások adottak?
borzasztó jóslások párosulnak ezzel?
Mi az hogy it is generally to be given?
To be to?
borzasztó jóslásokkal kell hogy járjon?
Miért nem úgy van hogy
Whenever we read about the natural world nowadays, it is (natural world) generally given dire predictions...?
Manapság valahányszor a természetről olvasunk, általános, hogy szörnyű jóslatok hangzanak el (a szövegben) a közelgő pusztulásáról (mármint a természet közelgő pusztulásáról.)
Azért nem úgy van, mert a te mondatod csak a szörnyű jóslatokat foglalja magában, a pusztulást nem. (Nem nagy különbség látszólag, lehet, hogy a szövegkörnyezetben a tied is jó lenne.)
Köszi de mi ez ez a szerkezet?
Ez a passzívos téma?
Miért kell az it is bevezető?
Hú, várj efölött el is siklott a figyelmem..:D Jó kérdés, én sem tudom miért kell. Akkor lenne passzív, ha a to be nem lenne ott, bocsi.
Vagy úgy tudom még elképzelni, hogy 'it is general to be given..' Nem lehet, hogy elírás?
Nem elírás. ebben volt:Advanced Language Practice
de köszi a segítséget!!!!
Hát nincs mit..
Akkor jól lőttem be a szintet.:D
Nem
a természetes világról olvasunk
hanem
a természeTI világról...
Ez a verzió nagyon nem jó:
it is (natural world) generally given dire predictions...?
Átírva, ez jó:
generally dire predictions are given...
Mégis inkább az eredeti mellett kardoskodnék.
Más példák:
...it is generally to be accepted that boys will be boys...
...it is tacitly to be appraised that girls will never be boys
Talán így már érthető. A lényeg, hogy az ige legyen passzívban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!