Az angolban hogyan tegyem múltidőbe azt a szót hogy read?
Figyelt kérdés
2012. jún. 30. 23:45
1/4 anonim válasza:
Múltidőben is read, csak éppen red-nek kell ejteni!
2/4 A kérdező kommentje:
Nem kell segédige? Pl. have?
2012. júl. 1. 23:58
3/4 anonim válasza:
Segédige csak akkor kell,ha tagadsz pl."I did not read that book ever" vagy ha kérdezel:"Did you read this book? de ha csak kijelented,hogy pl."elolvastam azt a könyvet/I read that book" akkor nem kell semmi elé.
4/4 webnyelv válasza:
Attól függ, hogy melyik múlt időbe akarod tenni. Szótári alakja: read - read - read, ezekből az második két read-ot /red/-nek kell ejteni.
I read - Én olvasok, egyszerű jelen
I read - Én olvastam, egyszerű múlt
I have read - én olvastam/olvasok, befejezett jelen
I had read - Én olvastam, befejezett múlt
Egyes szám harmadik személyben tér el írásban az egyszerű jelen és az egyszerű múlt: he reads (ő olvas), he read (ő olvasott).
Vannak még folyamatos és egyéb igeidők is, de gondolom, nem azokra voltál kíváncsi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!