Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Szerintetek szép a magyar nyelv?

Szerintetek szép a magyar nyelv?

Figyelt kérdés
2012. dec. 26. 20:40
1 2 3 4
 21/39 anonim válasza:
61%

olvasva a beírásokat ,eléggé elszomorító ha egy magyar/független bármitől/ nem az anyanyelvét tartja a legszebb nyelvnek. ( bezzeg ,kérdezz meg egy amcsit)

A teljes identitás tudat hiánya... Nem véletlen,hogy "itt" tartunk! És lesz ez még jobb is! :o(

2012. dec. 31. 16:16
 22/39 anonim ***** válasza:
38%

"kérdezz meg egy amcsit"

Elég sok amerikai nem tud rendesen amerikaiul, és arról még nem hallottam, hogy akár egyetlen amerikai is kijelentette volna, hogy az ö nyelve a legszebb...

Mellesleg NEM azért tart itt az ország, mert egyesek reálisan képesek gondolkodni, hanem mert a többség nem, hanem "magyarkodással" akarja megoldani az erkölcsi és gazdasági problémákat.

2012. dec. 31. 17:45
 23/39 anonim válasza:
69%

"Elég sok amerikai nem tud rendesen amerikaiul" Azt írtam volna,hogy egy első generációs bevándoroltat kérdezz meg??

- Az identitás tudat még nem "magyarkodás"!

- Egyébként nem kell már sok idő.. ,magyarkodnátok, csakhogy már késő lesz!

2012. dec. 31. 18:11
 24/39 Countryman válasza:
100%

Szerintem a Magyar nyelv nem egy, hanem több nyelv egyben, csak észre sem vesszük, mert mind a miénk !

Olvassátok el és büszkeségtől dagadjon kebletek !

[link]

2013. jan. 1. 09:20
 25/39 Countryman válasza:
39%

Ezt az egyet még nem "privatizálták", játszották idegen kézre a belső hazaároló ellenségeink-kártevőink....!

[link]

[link]

2013. jan. 1. 09:33
 26/39 anonim válasza:
100%

Én ezt rendszeresen megkérdem külföldön. A legtöbbször azt mondják, hogy monoton, egy azt mondta, hogy ugatásszerű. Olyan választ is kaptam, hogy lassú. Idegeneknek furcsa az a és á hangunk, a legtöbb nép a kettő közötti hangot ejti. Ugyanígy a zárt és nyílt e sincs megkülönböztetve, jelzem pesten sem.

Aki kíváncsi arra, hogy hogyan hangzik a magyar, az hallgasson meg egy franciát, egy olaszt, egy szlávot és egy magyart ANGOLUL beszélni. Az a jó, ha egyiknek sem jó az angol kiejtése. Rá fogsz jönni, mi a lényeges hangzásbeli kiejtés.

Emellett a Tiszántúli tájszólás külföldiek számára is hallhatóan más, mint a közmagyar. Szerintem szebb.

2013. jan. 1. 10:15
 27/39 anonim válasza:

Az emberek a sajátjukkal szemben általában elfogultak!

Gyerek,haza,nyelv,stb.

Viszont ,biztos ,hogy nehéz,feleslegesen bonyolult(nyelvészek túlbuzgósága),és sajnos Magyarországon kívül sehol sem használható.

2013. jan. 1. 10:36
 28/39 anonim válasza:

"Mellesleg NEM azért tart itt az ország, mert egyesek reálisan képesek gondolkodni"

..Sajnos ,valóban nem sokan.

( ami erről eszembe jut ..: választások előtti kampány.

Szavazatok sokasága olcsó virsliért,halkonzervért.

"Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt érdemel."

[link]

2013. jan. 1. 11:01
 29/39 Miranda1970 válasza:
84%
Kimondottan borzalmas a hangzása. Éltem Lengyelországban, és a fülem hozzászokott a lengyel nyelvhez. Egyszer csak a TV-ben meghallottam a magyar beszédet, de pár másodpercig nem jöttem rá, hogy magyar, mert másfelé figyeltem. Arra figyeltem fel, hogy mi ez a borzalmas hangegyveleg, és akkor jöttem rá, hogy magyar. De számunkra gyönyörű, mert rendkívül árnyaltan meg lehet vele fogalmazni mindent, lenyűgöző a magyar nyelv összetettsége. Remélem, nem bántottam meg senkit, ez csupán az én véleményem.
2013. jan. 1. 12:41
 30/39 anonim ***** válasza:
23%
@ Countryman: az általad belinkelt idézetekkel az az egyetlen baj, hogy ezeket sehol máshol nem lehet megtalálni, csak magyarországon, az összes idézet magyar gyártmány. Egyetlen külföldi horesség, aki szerepel a listádban, nem mondta az idézett szövegeket.
2013. jan. 1. 20:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!