Szerintetek szép a magyar nyelv?
olvasva a beírásokat ,eléggé elszomorító ha egy magyar/független bármitől/ nem az anyanyelvét tartja a legszebb nyelvnek. ( bezzeg ,kérdezz meg egy amcsit)
A teljes identitás tudat hiánya... Nem véletlen,hogy "itt" tartunk! És lesz ez még jobb is! :o(
"kérdezz meg egy amcsit"
Elég sok amerikai nem tud rendesen amerikaiul, és arról még nem hallottam, hogy akár egyetlen amerikai is kijelentette volna, hogy az ö nyelve a legszebb...
Mellesleg NEM azért tart itt az ország, mert egyesek reálisan képesek gondolkodni, hanem mert a többség nem, hanem "magyarkodással" akarja megoldani az erkölcsi és gazdasági problémákat.
"Elég sok amerikai nem tud rendesen amerikaiul" Azt írtam volna,hogy egy első generációs bevándoroltat kérdezz meg??
- Az identitás tudat még nem "magyarkodás"!
- Egyébként nem kell már sok idő.. ,magyarkodnátok, csakhogy már késő lesz!
Szerintem a Magyar nyelv nem egy, hanem több nyelv egyben, csak észre sem vesszük, mert mind a miénk !
Olvassátok el és büszkeségtől dagadjon kebletek !
Én ezt rendszeresen megkérdem külföldön. A legtöbbször azt mondják, hogy monoton, egy azt mondta, hogy ugatásszerű. Olyan választ is kaptam, hogy lassú. Idegeneknek furcsa az a és á hangunk, a legtöbb nép a kettő közötti hangot ejti. Ugyanígy a zárt és nyílt e sincs megkülönböztetve, jelzem pesten sem.
Aki kíváncsi arra, hogy hogyan hangzik a magyar, az hallgasson meg egy franciát, egy olaszt, egy szlávot és egy magyart ANGOLUL beszélni. Az a jó, ha egyiknek sem jó az angol kiejtése. Rá fogsz jönni, mi a lényeges hangzásbeli kiejtés.
Emellett a Tiszántúli tájszólás külföldiek számára is hallhatóan más, mint a közmagyar. Szerintem szebb.
Az emberek a sajátjukkal szemben általában elfogultak!
Gyerek,haza,nyelv,stb.
Viszont ,biztos ,hogy nehéz,feleslegesen bonyolult(nyelvészek túlbuzgósága),és sajnos Magyarországon kívül sehol sem használható.
"Mellesleg NEM azért tart itt az ország, mert egyesek reálisan képesek gondolkodni"
..Sajnos ,valóban nem sokan.
( ami erről eszembe jut ..: választások előtti kampány.
Szavazatok sokasága olcsó virsliért,halkonzervért.
"Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt érdemel."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!