Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Szerintetek szép a magyar nyelv?

Szerintetek szép a magyar nyelv?

Figyelt kérdés
2012. dec. 26. 20:40
1 2 3 4
 1/39 anonim ***** válasza:
84%

szerintem igen!

választékos.. :)

15/L

2012. dec. 26. 20:47
 2/39 rémuralom ***** válasza:
100%
Az. Bár szerintem az összes természetes nyelvnek megvan a szépsége. A mesterségesek általában olyan erőltetettek.
2012. dec. 26. 20:49
 3/39 anonim ***** válasza:
64%

Mindenesetre egyéni dallama van.

De semmivel sem választékosabb, mint bármi más nyelv. Ha valakinek nem ez a véleménye, az csak azért van, mert magyarul tud, a másik nyelven meg esetleg egy picit, de nem anyanyelvi szinten. (Még akkor sem, ha azt állitja).

Aki tényleg tud más nyelv(ek)et, az tudja, hogy a másikakban is éppen olyan választékosan ki lehet fejeznie magát.

2012. dec. 26. 20:57
 4/39 anonim ***** válasza:
80%

Én külföldön élek már jó ideje. Éltem pár hónapot Párizsban, élem New Yorkban,jelenleg Angliában élek. Sok más országból származó emberekkel ismerkedtem meg. Van köztük ausztrál, lengyel,Goai, indiai, kínai, angol, német, szomáliai.. Egy valamit mindenki mondott a magyar nyelvről.

dallamos, de nagyon nehéznek tűnik.. Brazil barátaim szerint dallamosan mekegek. az angol barátunk szerint a legszebb himnusz a magyaroknak van..A goai barátunk aki arra büszke hogy több nyelven beszél folyékonyan a magyar nyelvet nem tudja jól megtanulni. Szerinte csak az tud magyarul aki magyarnak született, gondolkodik, vagy évekig ott él vagy agyarral él.. Nagy álma hogy egy szép magyar nőt elvehessen eleségül..

A kérdésedre a válasz. Gyönyörű a magyar nyelv

2012. dec. 26. 21:14
 5/39 anonim ***** válasza:
100%
belülről ezt nem lehet eldönteni. szerintem minden népnek tetszik az anyanyelve. külföldieket kellene megkérdezni, hogy milyen nekik hallgatni.
2012. dec. 26. 21:20
 6/39 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat. Jelenleg Angliában élek, és ezért is kérdeztem. Nagyon sok más nemzetiségű ismerősöm mondta, hogy nagyon szép, meg persze nehéz.

Szerintem is nagyon szép.

2012. dec. 27. 03:42
 7/39 anonim ***** válasza:
26%
Szépségre szerintem erősen közepes. Nehézségre sem olyan nehéz, mint az sokan állítják. Több külfölditől hallottam, hogy a magyar monoton, nem dallamos.
2012. dec. 27. 08:10
 8/39 anonim ***** válasza:
88%
Nem tudom eldönteni, mert ez az anyanyelvem, így nem tudom kívülről látni.
2012. dec. 27. 10:04
 9/39 anonim ***** válasza:
53%

Én is nagyon sok külfölditől hallottam, hogy furcsa, mintha gyomorból löknénk, monoton és kemény.

És hogy például a szlovák szebb, mert az olyan, mint egy "nyelv", a magyar meg nem. Az valami furcsaság.

Persze nekik is mind más az ízlésük, de én többnyire inkább rossz véleményt hallottam...

A legszebb szavunk a cipőfűző állítólag.

2012. dec. 27. 10:34
 10/39 anonim ***** válasza:
78%

Szerintem a "városi" magyar nyelv nem olyan szép, mint egy dallamos, jól hangsúlyozott vidéki tájszólás. Az gyönyörű. Lehet egyedül vagyok ezzel, de nem hallottam még olyan szép nyelvet, mint a magyar (tájszólással).

Van egy székely ismerősöm, olyan gyönyörűen, dallamosan (!) beszélt, hogy imádtam hallgatni.

A budapesti meg monoton tényleg (én is pesti vagyok, ezt tapasztaltam).

2012. dec. 27. 11:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!