Angolban hasonló szavak?
gyerekkorom "covboj"-át "cowboy"-nak írják
szívesen felvágnék, hogy hű de sokat tudok, de igazából innen loptam volna őket:
:)
Tudnál segíteni fordításban? :)
The Schoolboy -
The Beachboy -
The Bullyboy -
The Doughboy -
The Houseboy -
The Maccoboy -
The Paperboy -
The Footboy -
The Handsomeboy -
beírtam, amit tudtam:
The Schoolboy - iskolásfiú
The Beachboy - tengerparti fiú
The Doughboy - zsemlegombóc
The Houseboy - kisinas (háznál)
The Maccoboy - ez valami tubákfajta
The Paperboy - lapkihordó, újságosfiú
The Footboy - kifutófiú, szállodai kisinas
The Handsomeboy - szerintem ez külön van, és jóképű legényt jelent
a boyscout/girlscout valóban cserkész, míg Amerika bátor betelepítői tényleg az úttörők, azaz pioneerek. :)
izé, akkor mindenhol a girl adja a boy megfelelőjét is?
Playgirl mégsincs, csak Playboy.
"izé, akkor mindenhol a girl adja a boy megfelelőjét is?"
Nem hiszem, ill. nem mindenhol. :)
Schoolgirl van, úgy emlékszem cowgirl is, de pl. papergirlről még nem hallottam :D Utána kellene nézni, melyiknek girl párja, melyiknek nincs.
No, elkezdtem begépelni az gugli:
beach girl - ismeri
bullgirl - van egy ilyen blog
doughgirl -- hihi, létezik lányzsemlegombóc nevű szó, de nincs magyar jelentése; valami dalcím vagy mi
housegirl - van, a houseboy feminim megfelelője (ki hinné:)
maccogirl - úgy tűnik, szintén csak nickname-ként létezik...
papergirl - a community street art project originating in Berlin in 2006, which is now produced in cities worldwide (hümm)
footgirl - úgy látom, ez is nickname, blog +18
handsome girl biztos van, mert a Büszkeség és balítéletben is ezzel a jelzővel illeti Mr. Darcy Elizát.
Hüm, hüm, ki gondolta volna, hogy ennyi girl van :))
igazából egy kis fantáziával simán lehet bármi.
pl: copygirl ( a mindenképpen talán-ban is így hívják azt a vörös hajú cajszit aki a fénymásolókat nyomkodja) és ha úgy tetszik, akkor postgirl is van, ha a postás postman. akkor a postgirl a postáskiscsaj aki unott pofával vágja rá az én lelkes sziámra a jó napot kívánokat. lehet, hogy tényleg postgirl volt. Nekem presentgirl kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!