Hogyan kell használni az angol igeidőket?
Ha felmutatok egy régi képet vkiről, és elszeretném mondani, hogy ő akkor hány éves volt, akkor melyiket kell? És ha azt, hogy mit csinált?
Pl: Ezen a képen 45 éves volt, és éppen vacsorázott.
Ez az egyik születésnapja. Érdekesen ette a tortát, mert az egész arca csokis lett.
Rövid haja volt.
Az én logikám szerint, ha képleírásnál folyamatos jelent használunk, akkor múlt időben is a folyamatos múlt dukál. De tévedhetek is.
He was 45 in this picture). He was eating his supper (when the photo was made).
This was on of his birthdays. Ha was eating his cake in a strange/interesting way because his face became all with chocolate.
He had short hair.
Sorry.
*This was one of his birthdays.
Esetleg írhatsz "in a funny way"-t is.
Lehet a 45 évesre egyszerű jelent használni, az éppen vacsorázást akkor folyamatos jelennel lehet kifejezni.
Át lehet helyezni a múltba is, és akkor egyszerű jelennek fejezed ki, hogy 45 éves volt (többször már nem lehet 45 éves, az a konkrét időpont már a múltba veszett), a vacsorázást meg folyamatos múlttal.
Előbbi vagyok, félreírtam a múltat jelenre, nem lehet szerkeszteni. Szóval helyesen a második bekezdés:
"Át lehet helyezni a múltba is, és akkor egyszerű **MÚLTTAL** fejezed ki, hogy 45 éves volt (többször már nem lehet 45 éves, az a konkrét időpont már a múltba veszett), a vacsorázást meg folyamatos múlttal."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!