A nemetben miert irnak olyanokat, hogy MigrantInnen meg StudentInnen?
Az a nőnemű alakja a szavaknak.
Jurist - Juristin
Student - Studentin, stb.
Elso: ha nem ertesz hozza, ne irj.
Masodik: de miert ilyen hulyen tuntetik fel? Ez most megint valami olyasmi, hogy ma a nemt a vilag Legdemokratikusabb Allama, ahol nagyon fontos, hogy a noi alakot nagybetuvel irjak? Nekem mindig ugy tunik, hogy ebben az orszagban mindent igyekeznek tulkompenzalni...
Miről beszélsz, hogy nagybetűvel? Az "i" nem kell persze, hogy nagybetű legyen, azt hittem, azért írtad így, hogy kiemeld, mi a kérdésed.
gondolom, akkor inkább így láttad: Studenten/innen - nem? Így jelzi, hogy "hölgyeim és uraim" - most hasonlattal élvde.
Amúgy meg a német minden főnevet nagybetűvel kezd, ha a szó eleji nagybetűre céloztál...
Biztos nem értek hozzá, ha itt élek végül is, és német a férjem...
Az a bajod fiam, hogy Innen nagybetűvel? Mert ilyen tényleg nincs, ahogy azt már elmagyarázták neked... A többi tényleg csak megkülönböztetés, tehát nem értem, mi a problémád.
Nálunk is van hasonló
Színész/nők, stb...
A vége, ugye, amit írsz, az többesszám.
Mi nem tetszik ebben?
Különben igazad van, jobban tennék, ha átvennék a magyar ragozást, esetleg a szavakat is, az egész nyelvet.
Javasolni kellene, hogy legyen a magyar a világnyelv.
Hiszen annyira egyszerű, nálunk a 2 éves gyerekek is könnyedén megtanulják, Te meg milyen régóta kinlódsz ezzel a fránya, logikátlan némettel...
Pedig már egész nagyra nőttél, sőt, már írni és olvasni is tudsz...
Rá se ránts, előbb, utóbb belátják.
Akkor milyen jó lessz, hogy a világ minden táján érteni fognak és még tanulnod sem kell. (igazán disznóság, hogy nem így van)
Legfeljebb bosszankodni fogsz, ha elrontják a feltételes múltidőt-
A nyelvtanáraink meg taníthatják őket magyarra.
Propaganda célból több gulyást kell exportálni.
Könnyebbé is tehetnénk számukra a nyelvtanulást.
Legyen ezért törvénybe iktatva, hogy minden nőneműt ezentúl hívjanak Mariskának, ezt már ők is meg tudják jegyezni...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!