Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Erdély Romániában van?

Sophie12 kérdése:

Erdély Romániában van?

Figyelt kérdés
Lehet rossz témához irtam, de egyik rokonom Erdélyben született, és magyaráz, hogy büdös románok, miközbe ő is az. Ő is romániában született, attól, hogy erdélyben.. Nem? vagy én tudom rosszul? Erdély romániában van.
2012. nov. 5. 19:25
 1/7 anonim ***** válasza:
80%
Ne haragudj hány éves vagy? De komolyan,mert akkor még biztos nem tanultátok töriből,hogy hogyan is volt ez....
2012. nov. 5. 19:37
 2/7 anonim ***** válasza:
80%

Erdély "Romániában van", pontosabban a jelenlegi határok szerint közigazgatásilag Romániához tartozik. Attól még nem mindenki román, aki ott született.

Ismered azt a szót, hogy "kisebbség"?

2012. nov. 5. 19:39
 3/7 anonim ***** válasza:
79%

[link]

Erdély Magyar terület volt.A II.világháború után bűntetésből csatolták Romániához.Az ott élő magyarok ezt nem akarták,ma sem akarják.Ők most is magyarnak érzik magukat és magyarságukért harcolnak.

Szerintem fogod még tanulni.és akkor majd jobban megérted.

2012. nov. 5. 19:40
 4/7 anonim ***** válasza:
59%

Igen, jelenleg Romániában van,de egykoron Magyarországhoz tartozott.

Nem tudom hány éves vagy, de nézz utána a könyvtárban, történelem könyvekben.

2012. nov. 5. 19:40
 5/7 anonim ***** válasza:
75%
A rokonod, akit te büdös románnak tartasz, kikérné magának a véleményed, és elmagyarázná, hogy attól még, hogy Erdély Romániához van csatolva, ő magyar, magyarul beszél, gondolkodik és érez, a román csak egy iskolában tanult idegen nyelv, amit nem is beszél jól. Talán még a magyar állampolgárságot is felvette. Akárhol lehet a világon magyarnak lenni.
2012. nov. 5. 20:01
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
2012. nov. 5. 21:04
 7/7 anonim ***** válasza:
0%
# 3/6 11-05 19:40 !!! egy dolog hogy valakik nem akartak, nem akarjak meg minidig.De szemely szerint nekem semmi bajom sincs hogy Romaniaban lakok...vagyis Erdely Romaniahoz lett csatolva. Akinek meg nem tetszik, koltozzon "HAZA"
2012. nov. 17. 21:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!