Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Mennyi idő alatt lehet megtanu...

Mennyi idő alatt lehet megtanulni Franciául, hogy munkát tudjak vállalni? Egy év elég? Tapasztalatok?

Figyelt kérdés

2012. okt. 28. 16:18
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Napi 4-5 órában kb. három hónap. De akkor aztán rendesen gyakorold is.
2012. okt. 28. 16:30
 2/16 A kérdező kommentje:
Értem.És milyen szintre lehet felfejlődni így,ennyi idő alatt?
2012. okt. 28. 16:32
 3/16 A kérdező kommentje:

4-5 órám naponta sajnos nem lesz.

De akkor inkább úgy kérdezem,hogy ha egy év alatt szeretnék megtanulni társalgási szinten,általános témában beszélgetni,akkor napi hány órát kell tanulnom kb.??

2012. okt. 28. 16:45
 4/16 anonim ***** válasza:

Mindig kiakasztanak az első válaszolóhoz hasonló emberek...

Hogy meddig tart az egyrészt attól függ hogy tanultál-e már nyelvet és akkor hogy ment. Azt veheted alapnak. Mert van akinek könnyen rááll az agya és van akinek nem. Meg ha beszélsz 2 másik nyelvet akkor már jobb eséllyel megy a harmadik. Ha meg még semmit soha nem tanultál akkor sok idő lesz.

Másrészt függ hogy tanárral vagy magadban tanulnád. Ha magadban tanulsz akkor a kiejtésed talán meg sem lesz érthető és iszonyat lassan fogsz haladni mert rengeteg időt elvesz hogy keregélj jó önfejlesztő francia nyelvleckéket!

Ja és a 4-5 óra...

Ha eleve tudod hogy ennyi időd nem lesz akkor amennyi időd van azt mind szánd rá!!!! Akár napi 1 órát vagy két naponta 1 órát...

És példát mondhatok.

A barátnőm 1 év alatt elérte a felsőfokút. Igaz, tanfolyamra majd tanárhoz járt és itthon is nézte a francia fílmeket. Vagyis odatette magát.

Vagyis lehet 1 év alatt felsőfokú és 5 év alatt alapfokú megértetés(kenyérkérés a boltban) sem... A kettő között a te elszántságod a különbség!!

2012. okt. 29. 07:39
 5/16 A kérdező kommentje:

Koszonom a valaszt!mindent megeszek annak erd

ekeben,hogy egy elhetobb orszagban eljek csaladommal!

2012. okt. 29. 11:54
 6/16 A kérdező kommentje:
Megteszek!;D
2012. okt. 29. 11:56
 7/16 anonim ***** válasza:

Mondanék én valamit...

Egy nyelvet akkor lehet JÓL megtanulni, ha abban az országban tanulod, ahol le akarsz telepedni.

35 éve élek nyugaton, fordítással keresem a kenyeremet, de bizony még mindíg elő kell vennem a szótárt egy-egy árnyalat pontosabb kifejezésére...

Amikor kijöttam, felszolgálóként dolgoztam éttermekben és bárokban, ez a legjobb iskola! Otthon sokkal magasabb beoszásban dolgoztam, de valamit valamiért!

Ha egy nyelvet otthon akarsz megtanulni úgy, hogy rendes munkához juss külföldön, három hónap az egy röhely, már elnézést a kifejezésért... Minden erődet belefektetve, tanárral vagy egy KOMOLY tanfolyamon minimum két év kell ahhoz, hogy elkezdd akár csak sejteni is egy nyelv alapjait.

Ezt persze nem azért mondom, hogy elkedvetlenedj! Ha vállalod, hogy eleinte ú.n. "alantas" munkát végezz, nagyon hamar elsajátítod az adott nyelv alapjait. Akkor aztán kereshetsz olyasmit, ami a végzettségednek vagy a kedvednek megfelel!

Hát csak tarts ki, sok sikert kívánok Neked!

2012. okt. 30. 11:00
 8/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a részletes választ!

Azért 3 hónapot nyilván senki nem veszi komolyan.... :))

Az is nyilvánvaló,hogy a 3. x után az ember már magyar marad,mindegy hová is visz az út!Ezt a szótárazásra értem,hiszen természetes,hogy mindig lesz mit fejlődni.A kérdés az,hogy akarunk-e fejlődni,csiszolgatni,tényleg szívből odatenni magunkat.Hiszek abban,hogy az itthon befektetett energiát,ha egy jobb országban fektetem be a jövőben,akkor méltósággal meg is fogok élni a fizetésemből,legyen az csupán minimálbér.Fro-ban ez 1300 euro.Lehet számolni.Valamint a már megszületett gyermekemnek sem egy ilyen jövőt kívánok,mint ami itt kinéz!Szebb jövő?? IGEN!!Lyonban!!

Köszönöm a biztatást,és további sikereket kívánok!

Minden Jót! :)

2012. nov. 1. 01:15
 9/16 anonim ***** válasza:
42%

En kint elek 2 eve es most ugy erzem, megprobalom a felsofokut. De azt olvastam, nagyon ott kell lenni a magyar francia, francia magyar forditasban. Nekem ez a gyenge pontom mivel 2 nyelven eleg nehez szofisztikaltan kifejezni magadat egyszerre. Planr hogy van egy kozepfoku angolom es mar csak nyokogok angolul :/ amugy most lett elegem franciaorszagbol, hazakoltozom.

Jol gondold at ha tenyleg oda akarsz menni. Annyi a bevandorlo mint egen a csillag es hat nem ujjonganak oromukben hogy juj kulfoldi, adjunk neki munkat...

Meg a legszemetebb melokra is nehez bekerulni mert miert lenne tobb eselyed, mint a munkanelkuli honfitarsuknak??

Sok a munkanelkuli francia raadasul valaki kelet-europabol.... tuti tolvaj megbizhatatlan semmirekello, vegyuk inkabb fel Franszoá-t persze egy tokkelutott idiota akinek meg a 8 altalanosa sincs meg, dehat... FRANCIA!!!

2012. nov. 2. 13:34
 10/16 anonim ***** válasza:
Irhatsz priviben ha gondolod es meselek tobbet a nehezsegeimrol :)
2012. nov. 2. 13:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!