Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Alapvetően miben különbözik...

Alapvetően miben különbözik egymástól az amerikai és angol akcentus?

Figyelt kérdés
2012. okt. 16. 15:05
 1/9 anonim ***** válasza:
50%
Az amerikai kissé vontatott, az angol meg elég affektáló.
2012. okt. 16. 15:09
 2/9 anonim válasza:
46%
Annyiban hogy az amerikait nem lehet megérteni, de az angolt igen! Ha tudsz gyorsan és rövidítve beszélni!
2012. okt. 21. 15:23
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Az angolok sokkal "tisztábban" ejtik a szavakat, az "a" betűjük nyíltabb, nyelvállás mélyebb. Alapvetően az amerikai akcentusban a nyelvállás a megfelelő magánhangzóknál följebb van többnyire.
2012. okt. 22. 13:48
 4/9 Kegyes Attila válasza:
58%

Az angolok tisztábban ejtik a szavakat?

Hahahaha!

Itt az USA-ban a TV-ben néha feliratozzák az British Englis-t a TV-ben mert annyira nem érteni! :D

Mivel Amerika a bevándorlók országa, és a legtöbb nyelvben a betűk sokkal tisztábban ki vannak ejtve így az Amerikai angol is jobban ez irányba fordult.

A british Angol egy hosszú torok AAAAAAAAAAA hang némi fura gurgulászással időnként.

Az Angol nép mindíg "különlegesebb" akart lenni mint mások ezért pl a saját nyelvük írását és kiejtését sem valami logika alapján hanem hasraütve fejleszteték ki.

Hogy pl az Ö hangot milyen betűvel írják le azt "ec pec kimehetsz" kiszámolóssal döntötték el így hol U hol E hol I betűt használnak hozzá.

A kiejtésüket is megpróbálták a teljesen érthetetlen felé facsarni, így csak nyögések hörgések torokhangok tömkelege ahogy beszélnek.

2012. okt. 23. 09:15
 5/9 anonim válasza:
68%
szerintem amúgy az angolok beszédét nem lehet megérteni, és az amerikait igen :D
2012. okt. 29. 18:53
 6/9 anonim ***** válasza:
Én megértem az amerikaiakat. Bírom, ahogy beszélnek, teljesen kivehető szerintem:) A brit-angollal nincs tapasztalatom, csak annyit tudok, hogy ott más az akcentus, sokban különbözik a két angol nyelv.
2013. ápr. 29. 15:53
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Hát az angolban nyíltabb a-t,ae-t mondanak,a legfeltűnőbb szerintem az,hogy sok helyen,ahol az amerikaiak ou kettőshangzót használnak,ott az angolok öu-t (most nem keresem meg a fonetikus jeleket) pl low,vagy azt hiszem ilyen még a slow,vagy a motion első szótagja is.És persze néma r-ek.
2013. máj. 4. 13:36
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Az amcsik garatból beszélnek, az angolok meg foghegyről.

Egy ideig angliában éltem egy olyan részen, ahol valami hihetetlen akcentus volt. Minden o helyett "oö", a szóvégi r-nek nyoma sem volt, és a d,t hangok olyanok voltak, mint amikor valakinek nincs beragasztva a műfogsora és attól fél, hogy kiesik.

2013. júl. 25. 22:19
 9/9 anonim ***** válasza:

"Annyiban hogy az amerikait nem lehet megérteni, de az angolt igen! Ha tudsz gyorsan és rövidítve beszélni!"

Az amerikait nem lehet megérteni? :D Nem kevered te a brittel?

2015. jún. 17. 17:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!