Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » A Magyra akcentus milyennek...

A Magyra akcentus milyennek hallatszik?

Figyelt kérdés
Ha van angolul beszélő ismerősötök, aki inkább beszél több angolt mint magyart, az mit mond rá?
2012. szept. 19. 20:16
 1/6 A kérdező kommentje:
*Magyar
2012. szept. 19. 20:18
 2/6 anonim válasza:
magyarnak ilyen semmi akcentusa van . kb olyan hogy nincs :D
2012. szept. 20. 11:49
 3/6 A kérdező kommentje:
Óh, az nem jó. Szerintem édesek a különféle akcentusok . Egyébként azért kérdeztem, mert van ismerősöm aki amerikaival beszél , vagy brittel ,sőt olyan is van aki ausztrállal. Ismerőseim szerint nekem nagyon furcsa, a legtöbb szónak brit kiejtése van , néhánynak meg normális, olyan semmilyen. :D
2012. szept. 20. 22:17
 4/6 anonim ***** válasza:

A magyar akcentus jellemzője, hogy minden szónak az elejére teszi a hangsújt!

A kérdés különben tetszik!

2012. szept. 22. 17:00
 5/6 anonim ***** válasza:
Illetve minden szó első szótagjára, előző vagyok!
2012. szept. 22. 17:05
 6/6 anonim ***** válasza:
Nem ismerős mondta, hanem olvastam angol nyelvű fórumokat a témában. Azt írják a magyar akcentusról, hogy furcsa. Meg még azt, hogy monoton (eléggé egy hangon beszélünk). Ami engem illet, igazi angolsággal, lágysággal ejtett angolhoz képest durva, darabos, pergetős, kemény hangokat tartalmazó a magyar akcentus. Az pedig köztudott, hogy a magyar akcentus az összes akcentus között nem számít annyira rossznak, mint pl. a kínai angol akcentus.
2012. nov. 8. 11:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!