Szerintetek honnan lehet jól a brit akcentust megtanulni? Mik a legszembetűnőbb különbségek?
Egy csomó amerikai számot hallgattam már pl. RHCP, vagy green day. Mondjuk azt már tudom, hogy pl. a better-t az amerikaiak [bedör]-nek mondják, a twentie-t meg [tvoni]-nak.
De ezeken kívül nem igazán tudom h mik a különbségek.
Előre is köszi a válaszokat.
Csak pár szembetűnő példát tudok írni, mert az egész egy hatalmas téma. Összességében a britek zártabban beszélnek, és a kiejtésük közelebb áll a leírt magánhangzókhoz, mint az amerikaiaknak. Pl. az ’a’ hang a fast, last stb. szavakban inkább a-á közti hang marad, nem pedig ’e’ felé hajlik, mint az amerikaiban. Az ’o’-ra szintén ez igaz, pl. a lot lot marad kiejtve is, nem pedig ’lád’, mint az USA-ban. De sok mássalhangzó kiejtése is eltér, pl. brit ’t’ tiszta marad, nem megy át d-be vagy akár r-be…
És ez még csak a kiejtés, további nyelvtani eltérések is vannak. De ahogy írtam, ez igen tág téma. Pl. itt találsz egy cikket erről: [link]
Megtanulni úgy lehet, ha sokat hallgatod és gyakorolod. Nézz körül pl. a youtube-on, szerintem találsz majd rengeteg brit akcentust tanító videót.
nem amúgy nem arról van szó h nem tudom megkülönböztetni. Csak az a baj, hogyha gyakorolni akarom, akkor annyira nem is tudom h mire is kéne odafigyelni. Mert most pl a harry pottert hallgatom hangoskönyvben (stephen fry olvassa fel)
, csak nem tudom mivel összehasonlítani hogy mik a különbségek :\
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!