Mondanátok történelemmel kapcsolatos szavakat angolul?
Ezeknek kéne megfelelni:
u _ _ u _ _ _ r _ e _ _ l _ u
Nem baj, ha mondjuk csak a 2. u betűtől az r-ig tudsz szót, vagy ha mondjuk az r betűtől az e betűig.
Ha vkinek nem világos, úgy értem, hogy úgy kéne kitölteni, mint a scrabblet, pl.:
_ a _ _ s_ (nazism)
nem lehet dolgozni, ha ilyen izgalmas feladványokat tesztek ide
egy szó? semmi mást nem tudunk róla, csak annyit, hogy töri?
biztos, hogy "u" vége?, mert így hirtelen nem sok "u"-ra végződő angol szó tudok (akkor se, ha esetleg tucatjával vannak)
ha nem egy szó, az eleje akár unsupport(ed) is lehetne, de ha még az lenne is, a végére akkor se nincs ötletem
valami kis segítség?
üdv
:)
Már megoldottam egyet:
u _ _ u _ _ _ r _ earl _ u
(earl=gróf)
De még segíthetnél:D
nem lehet se tul név, se földrajzi név, márka név se
szólánc? betűlánc? mi a pittypalatty? összefüggnek? ha az earl különálló szó, akkor előtte az "r"-rel kezdődő az kétbetűs, vagy hárombetűs és "e" a vége -- könyörgöm, segíts valamit, mert így...
üdv
:)
Én azt hiszem, hogy értem.
Olyan szavakat kell keresni, amelyek a kérdező által megadott betűkkel kezdődnek és az utolsó betűje szintén adva van.
Az első betűje u, a 2. és a 3. betűje tetszőleges, a 4. betű pedig szintén u legyen.
Ha négy betűs a szó.
Én úgy értelmezem, ha a 4. betűje u, akkor a 8. betűnek r-nek kell lenni.
A 4. és a 8. betű között tetszőleges betű
állhat.
Ha mondjuk, a második u betűtől számítod a betűk sorrendjét, akkor a 2, 3, 4, betű tetszőleges, de az 5. betűnek r-nek kell lennie.
Ha még több betűs a szó, akkor az 1. betű u, az 5. r, a 7. pedig e.
Az a lényeg, hogy a szavak betűje és sorrend is megfeleljen a kérdező által felírt betűknek és sorrendnek.
u . . u, vagy u . . u . . . r, vagy u . . u . . . r . e,
vagy u . . u . . . r . e . . l,
vagy u . . u . . . r . e . . l . u
És így tovább
Ha értelmes lenne, akkor én ezeket a szavakat írnám:
ursu, uzsukor, uzsukorle, uzsukorlehal, uzsukorlehalfu
Ezek indulnak ki az 1. u betűből. Félreértések elkerülése végett ezek nem értelmes szavak, csak érzékeltetni akarom az előző válaszadóval, hogy milyen szavakat vár a kérdező.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!