Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Angol nyelvtanulás? (nem...

Angol nyelvtanulás? (nem oktatókat keresek)

Figyelt kérdés

Üdv, az a problémám, hogy szeretnék majd valamikor angolból felsőfokú nyelvvizsgát tenni!Most németet tanulok eddig még nem tanultam angolt, a gondom az, hogy olyan lehetetlennek tűnik a nyelvtanulás kicsit kifejtem.Úgy gondolom, hogy nem menne az angol valamiért nem tudom elképzelni, hogy meg lehet tanulni, mármint nekem!Furcsa nem is tudom leírni az az érzésem, hogy nem fogok folyékonyan beszélni!Nem tudom ,hogy fogalmazzak!Nagyon nehéz megtanulni az angolt?Igazából azt nem tudom elképzelni, hogy megtudok tanulni egy idegen nyelvet, nem vagyok valami hülye gyerek szóval az agyam megvan hozzá, de mégsem érzem úgy, hogy lehetséges nem tudom valaki volt-e már úgy, mielőtt megtanulta volna azt érezte, hogy ez sosem fog sikerülni?

Várom a válaszokat kérlek segítsetek!

2012. aug. 24. 23:50
 1/4 anonim ***** válasza:

persze. en amerikaban elek, mikor idejottem azt hittem hogy nekem ez soha nem fog menni, le is tettem rola egy idore, lazadasbol direkt nem akartam megtanulni :D aztan csak meggyozodesem volt hogy nekem az soha nem fog sikerulni hogy folyekonyan beszeljek angolul. en is nemetet tanultam foleg, jobban ment mindig is.

2.5 ev telt el, mar folyekonyan beszelek, ertek szinte mindent, filmeket, embereket egyarant. persze meg van mit tanulni, de mar tudom hogy mennifog ez meg sokkal jobban is. sajnos mondjuk a nemet rovasara ment, meg nem tudnek mar nemetul szolalni. multkor probaltam egy nemet mondatot fejben osszerakni, allandoan angol szavak jutottak csak eszembe :S

szerintem ne gorcsolj ra, ne akarj azonnal jol beszelni csak tanulgasd, aztan majd megszereted, raerzel es szep lassan menni fog

2012. aug. 25. 00:57
 2/4 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a válaszodat sokat segítettél!Persze nem azonnal akartam volna megtanulni, úgy nem is lehet!Szóval akkor nem lehetetten Köszönöm!Ment a zöld!

És várok még válaszokat, hogy más is volt-e már így?.

2012. aug. 25. 13:23
 3/4 anonim ***** válasza:
Én speciel ilyet nem éreztem, amit te, de hidd el, tényleg meg lehet annyira tanulni, hogy beszéd közben már nem a mondataidat elemezgeted, hanem csak úgy jön. Szerintem amit rosszul csinálnak általában angol tanításnál, hogy nagyon rámennek a rengeteg jelen/jövő/múlt időre. Nekem most lett meg a felsőfokúm, kis híján C2-es lett és nem tudnám elmagyarázni a múltidőket, ha valaki megkérdezné. Sokkal fontosabb a szókincs.
2012. aug. 25. 18:57
 4/4 A kérdező kommentje:
Értem én ettől is féltem, hogy majd nem tudnék beszélni, de ahogy írtad igazad lehet!Még van egy problémám a kiejtés azt lehet fejleszteni? vagy van aki tanít ilyet?
2012. aug. 25. 20:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!