Szerintetek melyek a legszebb hangzású idegen nyelvek?
1. francia
2. német
3. orosz
Sajnos a "nagyobb" nyelvek előnyben vannak, mert azokat ismerik sokan. Valószínű, hogy ha a világ összes nyelvét ismerném, akkor nem ez lenne a sorrend, de így jobb híján...
angol (amerikai)
spanyol (mexikói)
olasz (sztenderd)
1. Spanyol (legszebb ezek közül is a kolumbiai és az andalúz nyelvjárás)
2. Portugál (standard portugál, nem a brazil)
3. Jamaican patois (jamaikai angol)
Ha nem hivatalos nyelveket kérdeznél, akkor írnám a "spanglish"-t is (spanyol és angol keverve), valamint nem tudom, hogy az azték nyelv hivatalos nyelv-e még, de én és a párom beszéljük.
OFF
Akkor tényleg menthetetlen vagyok :D
15-ös voltam :)
17-es: nem tettem ilyen kitételt, bármilyen nyelv számít, ami önálló nyelvnek minősül (tehát a nem hivatalos is).
A náhuatlot is beszámítottam. Mexikóban jogilag nem létezik "hivatalos nyelv" (gyakorlatilag a spanyol az, nyilván), viszont minden indián nyelvet elismernek.
A kiértékelés úgy fog történni, hogy az első helyen megjelölt nyelvek 3 pontot érnek, a második 2-t, a harmadik 1-et, minden további 0,5-öt. (Aki csak egyetlen nyelvet adott meg, annak 1 pont jár.) Ezek után a pontszámokat nyelvenként összesítem és ez adja ki majd a sorrendet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!