Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Szerintetek melyek a legszebb...

Szerintetek melyek a legszebb hangzású idegen nyelvek?

Figyelt kérdés
Reprezentatív felmérést szeretnék készíteni arról, hogy a magyar anyanyelvűek mely idegen nyelveket tartják a legszebbnek. Arra kérném a válaszolókat, hogy jelöljenek meg legalább három, természetes idegen nyelvet, amelyeket hangzára szépnek tartanak (az első álljon a legszebb hangzásúnak vélt nyelv). Szándékosan nem adok meg választási lehetőségeket. Fontos, hogy ne a nyelv hasznossága legyen a szempont a válasznál, hanem a hangzása. Köszönöm előre is a részvételt!

2012. aug. 21. 21:10
1 2 3 4
 11/39 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigieket, már alakulgat a dolog (legalább 20 választ kellene összegyűjteni).
2012. aug. 23. 10:37
 12/39 anonim ***** válasza:

1. Francia

2. Orosz

3. Latin

2012. aug. 23. 12:04
 13/39 anonim ***** válasza:
100%

1. francia

2. német

3. orosz

Sajnos a "nagyobb" nyelvek előnyben vannak, mert azokat ismerik sokan. Valószínű, hogy ha a világ összes nyelvét ismerném, akkor nem ez lenne a sorrend, de így jobb híján...

2012. aug. 24. 00:09
 14/39 anonim ***** válasza:

angol (amerikai)

spanyol (mexikói)

olasz (sztenderd)

2012. aug. 24. 08:38
 15/39 anonim ***** válasza:
spanyol, olasz, galiciai
2012. aug. 24. 12:40
 16/39 A kérdező kommentje:
15-ös: Nem bíztad a véletlenre, ez a három leghasonlóbban hangzó újlatin nyelv. ;)
2012. aug. 24. 13:26
 17/39 anonim ***** válasza:

1. Spanyol (legszebb ezek közül is a kolumbiai és az andalúz nyelvjárás)

2. Portugál (standard portugál, nem a brazil)

3. Jamaican patois (jamaikai angol)

Ha nem hivatalos nyelveket kérdeznél, akkor írnám a "spanglish"-t is (spanyol és angol keverve), valamint nem tudom, hogy az azték nyelv hivatalos nyelv-e még, de én és a párom beszéljük.

2012. aug. 24. 13:55
 18/39 anonim ***** válasza:

OFF

Akkor tényleg menthetetlen vagyok :D

15-ös voltam :)

2012. aug. 24. 14:20
 19/39 A kérdező kommentje:

17-es: nem tettem ilyen kitételt, bármilyen nyelv számít, ami önálló nyelvnek minősül (tehát a nem hivatalos is).

A náhuatlot is beszámítottam. Mexikóban jogilag nem létezik "hivatalos nyelv" (gyakorlatilag a spanyol az, nyilván), viszont minden indián nyelvet elismernek.

A kiértékelés úgy fog történni, hogy az első helyen megjelölt nyelvek 3 pontot érnek, a második 2-t, a harmadik 1-et, minden további 0,5-öt. (Aki csak egyetlen nyelvet adott meg, annak 1 pont jár.) Ezek után a pontszámokat nyelvenként összesítem és ez adja ki majd a sorrendet.

2012. aug. 24. 14:38
 20/39 anonim ***** válasza:
Okés, akkor számítsd bele a másik kettőt is. A végén majd azért megtudhatjuk az eredményt? :P
2012. aug. 25. 00:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!