Szerintetek a német vagy a holland a szebb nyelv?
A német nyelv sokkal inkább közel áll a magyar írás és kiejtésmódhoz, mint a holland.
A holland magyar szemmel nézve rendezetlennek tűnhet.
Bevallom, nekem a holland tetszik jobban. Először németül kezdtem el tanulni, majd megláttam holland szöveget és nagyon megtetszett, azért, mert nagyon hasonlít a némethez és finom kis eltérések mégis vannak a némettől, és néha meg az angolhoz hasonlít jobban. Nekem kifejezetten felüdülés volt meglátni a Jahr szó után egyszer csak a jaar szót.
Hangzásra pedig azért szebb szerintem a holland, mert nincs benne annyi érdes hang, mint a németben (pl. a "zu" a hollandban "te", magyar "sz" hang helyett pedig sokszor "t" van, pl. essen-eten, muss-moet, a "ch" helyett pedig "k", pl. brechen-breken, szerintem ezek szebben hangzanak.
És az "s" (német sch-val jelölt hang) a németben gyakori, a hollandban ritka, ezért is kevésbé "érdes" a holland hangzása.
De a németet is nagyon szeretem.
Szerintem a holland nagyon vicces... főleg ugye az írása, hogy kábé mindeen 2. magánhangzóót kettőőzneek xD
A német nekem nem tetszik egyáltalán.
9-es.
Oké, szerintem is az angol a legjobb, de ez most hogy jön ide? A kérdés az volt, hogy a német vagy a holland szebb. Tehát itt most nincs harmadik opció.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!