Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Szerintetek a német vagy a...

Szerintetek a német vagy a holland a szebb nyelv?

Figyelt kérdés
Szerintem egyértelműen a német, a hollandnak olyan az írásképe, mintha valaki részegen akarna írni, ezzel szemben a német valahogyan olyan szabalyosságot mutat.
2012. júl. 26. 14:23
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
68%
Én németből nemrég felsőfokúztam, és most szeretnék hollandul is tanulni (esetleg svéd/dán/norvég). Igen, a német írásképe szerintem is szebb, de csak azért, mert azt szoktuk meg.A holland beszélt nyelv szerintem viszont kimondottan nem szép, mondjuk ha érteném, akkor lehet, hogy nem lenne ilyen visszataszító :D
2012. júl. 26. 14:30
 2/11 anonim ***** válasza:
70%

A német nyelv sokkal inkább közel áll a magyar írás és kiejtésmódhoz, mint a holland.

A holland magyar szemmel nézve rendezetlennek tűnhet.

2012. júl. 26. 14:50
 3/11 anonim ***** válasza:
70%
Ja és a válasz: Szerintem is a német nyelv a szebb.
2012. júl. 26. 14:51
 4/11 webnyelv ***** válasza:
52%

Bevallom, nekem a holland tetszik jobban. Először németül kezdtem el tanulni, majd megláttam holland szöveget és nagyon megtetszett, azért, mert nagyon hasonlít a némethez és finom kis eltérések mégis vannak a némettől, és néha meg az angolhoz hasonlít jobban. Nekem kifejezetten felüdülés volt meglátni a Jahr szó után egyszer csak a jaar szót.

Hangzásra pedig azért szebb szerintem a holland, mert nincs benne annyi érdes hang, mint a németben (pl. a "zu" a hollandban "te", magyar "sz" hang helyett pedig sokszor "t" van, pl. essen-eten, muss-moet, a "ch" helyett pedig "k", pl. brechen-breken, szerintem ezek szebben hangzanak.

És az "s" (német sch-val jelölt hang) a németben gyakori, a hollandban ritka, ezért is kevésbé "érdes" a holland hangzása.

De a németet is nagyon szeretem.

2012. júl. 26. 18:50
 5/11 anonim ***** válasza:
52%

Szerintem a holland nagyon vicces... főleg ugye az írása, hogy kábé mindeen 2. magánhangzóót kettőőzneek xD

A német nekem nem tetszik egyáltalán.

2012. júl. 27. 11:37
 6/11 webnyelv ***** válasza:
70%
Nekem nagyon megtetszett a hollandban, hogy a német nyújtó h helyett kettőzött magánhangzók vannak.
2012. júl. 27. 15:15
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
A német a szebb! :)
2012. aug. 26. 00:27
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Én a hollandra szavazok :)
2012. aug. 27. 01:19
 9/11 anonim ***** válasza:
23%
Ne haragudjatok.... De én nem értek egyet semelyikőtökkel sem majdnem... Igen a Holland is jó de a legjobb az Angol akár ki mit mond az Angolból indult majdnem csak a Holland... A Holland valójában a Német és az Angol keveréke. Észre vettem nem rég hogy vannak szavak melyek többsége hasonlítanak az Angolra de kiejtése inkább olyan Németesnek tűnnek.. Vannak szavak ami Angolul is majdnem csak ugyan az mint Hollandul.. Angolul - Street Hollandul - Straat Angolul - Good Hollandul - Goed Angolul - What ? Hollandul Wat ? Ezeken a szavakon lehet látni hogy a két nyelvben elég sok a hasonlóság... Azért a Német sem rossz de én inkább még mindig az Angolnál maradok de közben tanulom a Hollandot is..
2012. okt. 4. 20:48
 10/11 anonim ***** válasza:

9-es.

Oké, szerintem is az angol a legjobb, de ez most hogy jön ide? A kérdés az volt, hogy a német vagy a holland szebb. Tehát itt most nincs harmadik opció.

2012. okt. 4. 22:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!