Mi a világon a 3. világnyelv? Azt tudom hogy az 1. az
angol, a 2. a német.
11/21 A kérdező kommentje:
köszönöm.:)
hát én is a francia és a spanyolon gondolkodtam, spanyolul tudok valamennyit, de akkor most rátérek a franciára is.
Az eszak-amerikai kontinensen a kovetkezo nyelvekkel boldogulsz:
angol (USA, Kanada), spanyol (USA, Mexiko), francia (Kanada)
Del-Amerikaban pedig, Braziliat kiveve (ahol ugye portugalul beszelnek), a spanyol a hivatalos nyelv az osszes tobbi orszagban, plusz egyes szigeteken a holland, francia.
Remelem tudtam segiteni
2012. júl. 18. 19:05
13/21 A kérdező kommentje:
köszönöm, neked is ment a plusz:)
szerintem a három legfontosabb nyelv világviszonylatban:
-angol
-spanyol
-francia
Európa:
-angol
-német
Észak-Amerika
-angol
-spanyol
-francia
Közép- és Dél-Amerika
-spanyol
-portugál
Afrika
-angol
-francia
-német
Ázsia
-angol
-orosz
-mandarin
Ausztrália és Óceánia
-angol
Antarktisz
-pingvin
2012. júl. 19. 01:26
15/21 A kérdező kommentje:
utolsó, neked is köszönöm!:)
Mondjuk Afrikánál a német helyett portugál illett volna, mivel német nem hivatalos sehol, de a portugál 6 országban, ott 1, francia 2, angol 3, portugál a sorrend. Mondjuk, ha úgy nézzük, hogy minden kontinens első nyelvét vesszük, akkor megint más. Európa nyelve első a német, Ázsiáé első a mandarin, Afrikáé francia, Amerikáé spanyol, Ausztráliáé az angol, azaz összesítve angol kötelező, hozzá német és holt versenyben maradt a spanyol, francia és mandarin. (Persze Ázsia második nyelve szerintem az orosz...Kazahsztán stb..)
2013. okt. 26. 23:05
17/21 anonim válasza:
Úgy tudom ez a 3 világnyelv van: Angol, Spanyol, Francia
2017. jan. 30. 18:29
Ha Európán kívül mész, akkor szerintem egy angol-spanyollal, vagy angol-franciával jársz a legjobban. Németet csak akkor erőltesd, ha Európában maradsz, mert itt a legszínvonalasabb országokban németül, vagy egyéb germánul (norvég, svéd, holland) beszélnek. Persze a franciával is nagyon jó lehetsz EU-ban, csak kérdés, hogy milyen helyen. A diplomácia nyelve a francia, az angolnál is fontosabb a politikában. Ha tehát valami EU-s intézménynél dolgoznál, ott talán a franciának nagyobb hasznát veszed. De angolul mindenhol tudj, az már alapműveltségnek számít! :)
2018. márc. 11. 16:36
19/21 anonim válasza:
Az angol a világnyelv, viszont ha megkérdezik tőled, hogy tudsz e angolul és te azt mondod nem, a következő kérdése az embernek az lesz, hogy akkor németül? A második világnyelv a spanyol mellett. Talán illetve az orosz.
2018. márc. 31. 00:46
20/21 anonim válasza:
Sokan írták hogy a német nem az...
De nagyon is az !
Ha elmész valahova (jó azért nem mind1 hova) , de legtöbb helyen a német és az angol a fontos,meg a farncia
NÉMET ❤❤
2019. szept. 29. 12:13
Kapcsolódó kérdések: