Az angol tényleg csak nálunk világnyelv?
Szóval teljesen igaz dolgok vannak ebben a cikkben, az olaszok és a spanyolok, sőt még a franciák se nagyon beszélnek angolul, mert mi az, hogyha az ember az ő országukba megy, akkor nem a saját nyelvén szólnak hozzá. És ez teljesen jogos szerintem. És tényleg külföldön nem is létfeltétel az angol, mint ahogy itt azt mindenkibe sulykolják?
Az angol világnyelv. Ez nem jelenti, hogy mindenhol mindenkinek tudnia kell angolul. De akinek olyan a munkája, hogy külföldi ügyfelekkel kapcsolatba kerül, vagy szakirodalmat kell olvasnia, annak kell az angol.
Tehát Tokiótól Moszkváig, Buenos Airestől Budapestig nem kell tudnia angolul a péknek, a kőművesnek, a buszsofőrnek, még az orvosnak sem. Tudnia kell viszont angolul a programozónak, a fizikusnak, a multinál dolgozó managernek, a recepciósnak, a pincérnek.
"az olaszok és a spanyolok, sőt még a franciák se nagyon beszélnek angolul, mert mi az, hogyha az ember az ő országukba megy, akkor nem a saját nyelvén szólnak hozzá."
Nem miazhogy alapon nem tudnak angolul, hanem a spanyolok és olaszok azon az alapon, hogy olyan katasztrofális a kiejtésük, hogy még ha megpróbálnának is angolul beszélni, nem tűnne fel, hogy angolul beszélnek.
Egyébként a francia, aki nem hajlandó a turistával angolul csevegni, másnap, amikor bemegy a multihoz, ahol kötelező az angol, ugyanúgy az angolt töri, mint bárki más.
A franciák tényleg rátartiak egy kicsit, ott erős politikai irányzat az, hogy "védeni" kell a francia nyelvet az angoltól, mégis 36%-uk beszél angolul egy felmérés szerint, ami elég sok.
09:57
"ha én mondjuk beszélek németül, olaszul és spanyolul"
Akkor ha fizikus vagy, nem tudod olvasni a friss szakirodalmat és lemaradsz a szakmában, valamint publikálni is nehezebben tudsz külföldön, és konferenciákon is nehezen tudsz részt venni.
Ha vegyészmérnök vagy, a némettel már egész sokra mész.
Egyik előző vagyok.
Még egyetemre járok, így nem vagyok tanár, de tanárképes szakot végzek. Volt olyan kurzusom, aminek feltétele volt, hogy tudj angolul, mert az adott témában nem publikáltak magyarul, így angoltudás híján nem tudsz készülni az órákra, nem tudod megírni a házidolgozatodat.
Egyébként az előző nagyon jól megfogalmazta az egészet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!