Miért akar mostanában minden gyerek olaszt tanulni?
Ciao ragazzi :)
Csak szépen, sorban... :D
# 8:
Előre is bocsi, de hosszú leszek. :)
Nem tudtam, hogy a 6. válasz is a tiéd, csak most ismertem rád. :D
És bocsi, de még csak meg sem tudlak szólítani így; ha javasolhatom, választhatnál magadnak valami azonosítót. Természetesen nem kötelező, de akkor marad a sorszám... :D
["Senza nome" nevű ismerősöm már van, úgyhogy az a nick foglalt. :D ]
Az olaszt illetően egyetértünk; viszont a motivációval kapcsolatban bevállalom, hogy lefagyasztom azt a széles mosolyt az arcodról :D , persze nem ellenségeskedési szándékkal.
Az én szótáramban a "gyerek" szó alapjelentésébe a 6 - 10 éves korosztály tartozik; ennél fiatalabbak vagy idősebbek csak jelentésbővítéssel léteznek. :D
Tehát én főleg rájuk gondoltam, a háttérben a max. 14 évesek igen halovány képével. Az I. sz. korcsoportban :D pedig tapasztalataim szerint - és hála Istennek - tényleg ritkán téma az ellenkező nem, és akkor sem ilyen "mélyen". :P
E felett már igen, de erről meg nincs annyi tapasztalatom; az a kevés pedig, ami van, nem azt mutatja, mint a tiéd. :D
Legalábbis nekem abszolút nem volt ilyesféle motivációm abban a korban; s akkor az angol tetszett a némettel, de főleg az orosszal szemben. :P
Húztam is egy kicsit a számat, amikor kiderült, hogy sikerült a felvételim egy gimnáziumi tagozatos osztályba [találd ki, milyen tagozat lehetett ;) ], de ott a hőn áhított angol helyett a francia volt a 2. nyelv. (Amivel eleinte sokat kínlódtam, de a hangzása tetszett, és nagyon megszerettem; viszont az első év vége felé leléptem a suliból, úgyhogy ez annyiban maradt.)
A lényeg, hogy azok az osztálytársaim, akik akkor direkt az olaszt választották, a kellemes hangzással és a könnyű nyelvtannal indokolták a döntésüket; pasikról szó sem volt. (De lehet, hogy csak nem vallották be; én ezt nem tudhatom, Hajnalkám. :D )
Adódna a kérdés, hogy mikor és mi volt az én motivációm; de az már nem kapcsolódna szorosan a gyerekekhez, úgyhogy a további részletektől megkíméllek. Egyelőre. :D
-------
@ webnyelv:
A te nicked ismerős - valószínűleg a Helyesírás kategóriából -, de jó tudni, hogy olasztanár vagy. :)
-------
A videóval kapcsolatban csak annyit, hogy nekem elsőre a magyar viszonyok ugrottak be akár a közlekedést, akár a bürokráciát illetően; a politikáról nem is beszélve. ;)
Szóval, szerintem úgy az egész jellemző ránk is, persze a kávé kivételével. :)
Apropó, kávé... Hallgassatok egy kis zenét. :)
Alex Britti a San Remo - 7000 caffè
http://www.youtube.com/watch?v=m5K_MWQlRYM
Meg még egy kicsit... :D
Toto Cutugno - L'italiano (Sanremo 1983)
http://www.youtube.com/watch?v=zRDVQT_MT-o
Andrea Bocelli - Melodramma
http://www.youtube.com/watch?v=CxgW_RgsHL4
További szép napot mindenkinek. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!