Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Mit jelent az "american dream"?

Mit jelent az "american dream"?

Figyelt kérdés
Természetesen nem arra vagyok kíváncsi hogy "amerikai álom" :) hanem magára mint kifejezésre,mert ezt sok helyen használják.
2012. júl. 7. 09:51
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Ez egy mítosz Amerikáról, miszerint ott munkával és kitartással bárkiből (a legszegényebb bevándorlóból is) gazdag ember lehet. Még a 20. század elején, a tömeges kivándorlások idején terjedt el.
2012. júl. 7. 10:02
 2/5 anonim ***** válasza:

Igen, konkrétan mi amerikai civilizáción azt tanultuk, hogy egy tipikus példa rá, hogy itt Kelet-Európában valaki minimálbérért dolgozna egy munkával, de a fejébe veszi, hogy kimegy. Ott szorgalommal és becsületes munkával elérheti, hogy legyen egy szép háza, autója (/-i), és egy nagyobb család eltartására, biztos nyugdíjra jó fizetése. Ha ezt az idilli életformát sikerült megvalósítania, akkor mondhatjuk rá, hogy elérte az amerikai álmot.

Mondjuk az amerikai álom sokaknak relatív, valaki nem ennyire magasra törő és van, aki ironikusan érti, ugyanis nem éppen a legbecsületesebb bizniszből akar ott meggazdagodni, de lényeg, hogy a lehetőségek országának titulálva sokan mennek oda, a jobb élet reményében.

Végső gondolatom: szerintem akkor már nem csak amerikai álom létezik, mert sok országban jobbak a lehetőségek több tekintetben is. Sajnos itthon már egyeseknek a "bárhol csak innen el" álom van a szemük előtt.

2012. júl. 7. 10:43
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó , gazdag ember nem lehet csak eljut az ottani középosztályi szintre.

Tehát egy szerető család , 3-4 gyermek , nagy családi ház 2 kocsi.Ez az american dream.

Igazság van benne.

A bátyám a feleségével zöldkártya lottó útján kijutott a nagy Amerikába.Először mind a ketten a helyi Mekiben dolgoztak.Közben elvégeztek tanfolyamokat és rendesen fejlődött a nyelvtudásuk.Majd 1 év után az egyikük otthagyta a Mekit és normális állást talált.A másikuk pedig a mekis ranglétrán lépegetett előre de mára neki is jobb állása lett.

Elég régóta kint élnek már.Sikerült venniük egy olyan tipikus amerikai családi házat és van 2 amerikai autójuk.Persze a ház esetében kellett hitelt felvenni és az egyik autóra is.

A hitelt szorongás nélkül tudják fizetni.Nagyon kényelmesen , nyugodtan élnek.Már van 3 gyermekük de még terveznek egyet.

Sokkal jobban élnek mint egy átlag magyar.

Sacramento külvárosában élnek.

2012. júl. 7. 10:49
 4/5 A kérdező kommentje:

Utolsó:Igen ebben igazad van hogy sokkal jobban élnek,de igazi "zombik" között.Én éveket éltem Angliában és már ott is mindenki teljesen hülye,a józan paraszti észt,az érző emberi szívet ők nem ismerik.Minden durván leszabályozott,mindenre van törvényük,szabályuk semmi teret nem hagynak az önálló gondolkodásra és cselekvésre.

Nekem is jó munkám volt és nagyon jól éltem,DE csak anyagilag.

Semmi szabadságom nem volt,megfulladtam abban az állandó túlszabályzásban,hogy mindenki önző és magával törődik és a mosolygós álarc semmi perc alatt leolvad,amint te keresztezed az érdekeit.Annyira durván elzombiasodtak,hogy pl NEM LEHET egy kolleganődet félrehívni hogy tisztázz vele valamit,mert az inzultusnak minősül!!!!Egy férfi kollégámmal volt egy vitám,ami után feljelentett hogy én csúnyán beszéltem vele,mert azt a szót használtam hogy "fucking"...és sorolhatnám ezeket nap estig.

Jól éltem,de lelketlen és lebutított emberek között,akiknek a pénz az istenük és csak a saját jogaikat nézik és azt hogy hol nyomhatják fel a másikat.

Emiatt jöttem haza.Most újra szegényen élek de szabadon.

2012. júl. 8. 12:47
 5/5 A kérdező kommentje:

Ja Angliába Amerikából ment be ez a fajta szemlélet,tehát ott még sokkal rosszabb a helyzet,ami a lelketlen mohó ostoba embereket illeti.

Nyilván nem maguktól ilyenek az amerikaiak,csak ilyenné tették őket a könnyebb manipulálás érdekében.

2012. júl. 8. 12:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!