Miért mondanak a "kell" helyett "kellesz"-t néhányan?
Figyelt kérdés
Lehet hülyén hangzik de mostanában feltűnt hogy a "kell" szó helyett (pl. "Ez most nem kell, kösz") többen is "kellesz"-t mondanak(nem csak vidékiek) (pl. Ez most nem kellesz, kösz"), ami köztudottan mást jelent ("kellesz nekem" ).. én vagyok a hülye hogy csak 18 éves kor körül tünik fel hogy egyáltalán van aki igy mondja?:D vagy mindenki? ?2009. júl. 10. 05:31
1/27 anonim válasza:
Én még ezt soha nem hallottam,de nagyon irritáló.
23 l
2/27 anonim válasza:
Én sem hallottam ezt még. Ezt egy embertől hallottad csak?
3/27 anonim válasza:
Van olyan vidék, ahol a kell helyett a kellesz kifejezést használják.Tájszólás,de lehet,hogy azért használja valaki,mert megtettszett neki ez a forma.Ettől idegesítőbb szavakat is használnak mostanában,nem csak a fiatalok,hanem a médiában is .
4/27 anonim válasza:
Előző vagyok.Eszembe jutott,hogy ezen a vidéken ( Alföld egyrésze) nem azt mondják,hogy kellett nekem,hanem kelletett nekem.Remélem ez nem fog elterjedni.
5/27 anonim válasza:
Nálunk (Székesfehérvár) még sosem hallottam ezt... Meg Pesten se és a Balaton térségében sem...
6/27 anonim válasza:
Tájszólás.Én Szabolcsban hallottam gyakran.
7/27 anonim válasza:
Én használom:) Nyíregyházi vagyok és nálunk ez teljesen normális szó!A dunántúlon engem is megszoktak mosolyogni emiatt!De a dunántúliak is tudnak ám beszélni és a pestiek szóval nem hiszem,hogy mi lennénk a furcsák...
8/27 anonim válasza:
BAZ és Szabolcs-Szatmár megyében így mondják, de Szlová-kiából idetelepültektől is hallottam. Szerintem nem lehet
se megtanulni, se megszokni. Legfeljebb ha sokáig élsz
ilyen helyen, egy idő után már meg tudod állni, hogy ne javítsd ki! :-)
9/27 anonim válasza:
Miért kellene kijavítani?Mi így beszélünk,mások máshogy:)
10/27 anonim válasza:
Engem ez irritál de nagyon: Meg bírom csinálni. Hogyan bírnám elmondani neki? Tele van az ilyen kérdésekkel ez az oldal. Hogy lehet a "tudom" szót "bírom"-al helyettesíteni? Agyrém.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!